Brnabić danas u poseti Kosovu i Metohiji tanjug

Objavljeno: 04.09.2022. 18:20 Izmenjeno: 05.09.2022. 11:08

Brnabić će tokom posete obići Kosovsku Mitrovicu, Zvečan i Leposavić.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić boravi u jednodnevnoj poseti Kosovu i Metohiji. To je njena prva poseta južnoj pokrajini od 2017. godine, kada je prvi put izabrana za premijerku.

Zajedno sa premijerkom u poseti su i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović.

Brnabić će u Kosovskoj Mitrovici obići prvi multimedijalni centar na severu Kosova i Metohije i Duhovnu akademiju, posle čega je predviđena poseta manastiru Banjska, u opštini Zvečan.

Posle toga, u opštini Leposavić, predsednica Vlade će posetiti socijalno ugroženu porodicu braće Radosavljević, koja se zvanično useljava u novu kuću izgrađenu sredstvima Vlade Srbije, a preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Premijerka će posetu Kosovu i Metohiji završiti u opštini Leposavić, gde će obići porodično poljoprivredno gazdinstvo.

Poseta premijerke Kosovu i Metohiji najavljena je u četvrtak, 1. septembra, u skladu sa Sporazumom o zvaničnim posetama, saopštila je ranije Vlada Srbije.

Kako se navodi, poseta ima za cilj da prenese poruke za očuvanje mira i stabilnosti, u okviru kojih se jedino može ostvariti ostanak i opstanak Srba na Kosmetu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana