Brnabić: Snimak Ðilasa sramotan i ne dokazuje ništa Tanjug

Objavljeno: 05.02.2022. 13:58 Izmenjeno: 15.02.2022. 10:03

Brnabić je dodala da građani, nakon onoga što su, kako kaže, videli šta Ðilas misli o ljudima iz Marinkove bare i Borče, sada znaju i šta misli o građanima iz Republike Srpske.

Premijerka Srbije Ana Brnabić nazvala je  sramotnim i skandaloznim snimak koji je objavio lider S SP Dragan Ðilas, kao navodni dokaz o tome da SNS prikuplja glasače iz Republike Srpske za predstojeće izbore u Srbiji i istakla da se iz snimaka ne može videti nikakav dokaz takvih tvrdnji.

“Sramota i skandal. Nakon vređanja ljudi iz Marinkove bare i Borče, sada smo videli uvrede i na račun našeg naroda iz Republike Srpske. Ðilas i njegovi saradnici misle da su oni stado koje neko može da dovede, organizuje i ucenjuje da glasaju”, rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše snimak koji je objavio Ðilas.

Naglasila je da je to opasna tvrdnja i dodala da je neistinita, kao i da snimak ne dokazuje ono što on tvrdi.

“To je neki snimak nečega, nekih ljudi, ne znamo ni ko su ti ljudi, ne znamo ni gde, ni kada je snimano, ne znamo ni šta smo videli na tom snimku, možda je i montiran, nijedan dokaz onoga što Ðilas tvrdi, sem njegovih frustracija pred ove izbore”, rekla je Brnabić i dodala da je to njegov način da opravda poraz na predstojećim izborima.

Brnabić je poručila političkim protivnicima da svoju političku kampanju treba da usmere na razgovor sa građanima i da im predstave plan i program, umesto što to rade na način kako je to učinio Ðilas.

Brnabić: Niko nema lične podatke građana

Kampanja u kojoj članice, aktivisti i simpatizeri stranke idu „od vrata do vrata“ je legitimna i niko od njih ne poseduje lične podatke tih građana kod kojih dolaze, izjavila je  funkcionerka SNS, premijerka Ana Brnabić.

Ona je tako odgovorila na pitanje novinara na koji način SNS ima podatke građana sa kojima dolazi na kućnu adresu i anketira ih za koga će glasati.

„Niko nema nikakve adrese i podatke, naša stranka ima kampanju “od vrata do vrata“, što je legitiman način političkog aktivizma i ono što su radile sve političke stranke. Danas mnoge stranke to ne rade, jer nemaju infrastrukturu ili dovoljno članova, aktivista i simpatizera, znaju da ne uživaju poverenje građana, ne žele da odu i razgovaraju sa građanima, što možemo očekivati od Ðilasa i njegove koalicije“, rekla je Brnabić posle obilaska Gimnazije u Mladenovcu.

Kaže da SNS nije takva stranka, već stranka koja želi da razgovara sa građanima i dodala da razgovaraju sa svima, čak i sa građanima koji se ne slažu sa njihovom politikom.

„Oni koji ne žele da nas čuju, mi se izvinimo i kažemo doviđenja“, rekla je Brnabić.

Krivičnim prijavama dokazali smo neistine pojedinih medija

Krivičnom prijavom koju je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević podneo protiv predsednika Aleksandara Vučića, a povodom pisanja pojedinih medija da je Vučić povezan sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka, i koja je u međuvremenu odbačena jer nije bio elemenata krivičnog dela, pokazali smo da su pisanja tih medija neistinita, izjavila je  premijerka Ana Brnabić.

Odgovarajući na pitanje da prokomentariše, prema rečima novinara, „lažne krivične prijave“, a koje je, između ostalih, jednu podneo Vučević protiv Vučića, i ko treba da snosi odgovornnost za te „lažne prijave“, Brnabić je istakla da su prijave podnete na osnovu pisanja istraživački medija i da bi odgovornost trebalo da snose oni.

„Ta krivična prijava je podneta na osnovu pisanja istraživačkih medija, ili takozvanih istraživačkih medija, tako da, ako bi trebalo neko da snosi odgovornost, onda bi trebalo oni. Prvo je o tome pisao Krik, koji je to dobio iz nekih poverljivih izvora, iz svedočenja Belivuka i koji je u tom trenutku bio dokument pod oznakom tajnosti zato što je mogao da ugrozi istragu“, navela je Brnabić.

Podseća da su oni to objavili i direktno optužili predsednika Vučića, ministra Aleksandra Vulina, pa i nju, za pojedine nečasne radnje.

Brnabić je upitala zašto u tom trenuku neko drugi nije podneo krivičnu prijavu protiv Vučića i ostalih, ako je poverovao u pisanje tog medija.

„Zašto ti mediji nisu podneli krivičnu prijavu. Ja ću vam reći zašto, zato što su oni znali da ne objavljuju istinu, nego su objavljivali informaciju u službi politike“, rekla je Brnabić.

Istakla je da je zato Vučević podneo krivičnu prijavu kako bi Tužilaštvo ustanovilo da li u tome ima istine ili nema.

„Krajnje je licemerno da objavljujete informacije kakve objavljujete, a da niko ne podnosi krivične prijave“, navela je premijerka.

Kaže da kada novinar objavljuje takve infomracije, bilo bi dobro da podnese i krivične prijave, jer je reč o ozbiljnim optužbama.

Brnabić kaže da se zahvaljujući tim krivičnim prijavama sada zna da to nije istina, i da je laz sve što su pisali pojedini mediji o Jovanjici i o povezanosti sa Veljkom Belivukom.

„Mi verujemo u institucije Srbije, verujemo u slobodu medija, u vladavinu prava i tom krivičnom prijavom pokazali smo da verujemo Kriku više nego bilo ko drugi“, zaključila je Brnabić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 3°C

Vedro

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 9°C
Min: 2°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana