Brnabić se sastala sa Lajčakom i Eskobarom Tanjug

Objavljeno: 04.02.2022. 10:39 Izmenjeno: 15.02.2022. 10:21

Brnabić je istakla da Republika Srbija očekuje formiranje Zajednice srpskih opština, kao i punu implementaciju Brisleskog sporazuma, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Predsednica Vlade Ana Brnabić sastala se  sa specijalnim predstavnikom Evropske unije Miroslavom Lajčakom i američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Premijerka Brnabić se zahvalila na ličnom angažmanu Lajčaku i Eskobaru, kao i na svim naporima koje ulažu u napredak dijaloga Beograda i Prištine.

Lajčak je rekao da Evropska unija ulaže velike napore u nastavak dijaloga Beograda i Prištine i pozvao je Beograd da nastavi da bude posvećen tom preocesu, jer je to važno za stabilnost čitavog region.

Eskobar je istakao da Sjedinjene Američke Države pažljivo prate ovaj proces i snažno ga podržavaju.

On smatra da dve strane jedino kroz dijalog mogu da rešavaju sva otvorena pitanja i da za to ne postoji alternativa.

Predsednica Vlade na sastanku je izrazila svoje nezadovoljstvo činjenicom da Srbima sa Kosova i Metohije nije bilo omogućeno da glasaju na referendumu 16. januara.

Ona je pozvala dvojicu predstavnika da učine sve što je u njihovoj moći kako bi se Srbima omogućilo glasanje na izborima koji se u Republici Srbiji održavaju 3. aprila, navedeno je u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Delimično oblačno

Sreda
Promenljivo oblačno

Max: 7°C
Min: 2°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana