Brnabić: Sastanak s Kurcom,Verhejijem i liderima ZB nadrealan Tanjug

Objavljeno: 17.03.2020. 21:24 Izmenjeno: 17.03.2020. 22:07

Predsednica Vlade Ana Brnabić ocenila je da je video konferencija sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom, evropskim komesarom za proširenje Oliverom Verhejem i njenim kolegama iz regiona, bila nadrealna.

„Imala sam razgovor sa kancelarom Kurcom i političarima, ne bih rekla liderima, jer treba biti lider. Taj sastanak je, rekla bih, bio nadrealan. Sa jedne strane, znajući koliko se bavimo aktuelnim pitanjem epidemije korone i borimo se, od strane mojih kolega iz nekih zemalja i područja Zapadnog Balkana to nije bila čak ni tema“, rekla je ona.

Kazala je da se na osnovu toga može videti razlika u shvatanju onoga što predstoji i spremnosti.

„Posle takvih razgovora mislim da je njima svima veliko olakšanje što sedim ja, a ne Aleksandar Vučić na takvom sastanku“, kazala je u šali.

Ukazala je da su Verheji i Kurc, u ime EU, ponudili pomoć, ali su rekli da pošaljemo spisak svega što je neophodno i da će pružiti podršku kada to budu mogli.

„Oni nama tu pomoć trenutno ne mogu da pruže, jer neke stvari nemaju ni za sebe. Ako budu bili u mogućnosti, pružiće nam podršku. To je stanje u ovom trenutku“, objasnila je Brnabić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 29°C

Vedro

Ponedeljak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana