Brnabić sa predstavnicima Unije mladih SNS o referendumu Tanjug

Objavljeno: 15.01.2022. 14:23 Izmenjeno: 15.01.2022. 14:23

Prema rečima Ane Brnabić, sutra se ne izjašnjavamo o Rio Tintu, niti o Kosovu i Metohiji, niti bilo kojoj drugoj temi, veća samo i isključivo o oblasti pravosuđa.

Potpredsednica Glavnog odbora i poverenica beogradskog odbora SNS Ana Brnabić, razgovarala je sa predstavnicima Unije mladih SNS-a, a sastanku su prisustvovali i mladi poslanici iz Beograda.

Brnabić je pojasnila mladima da je važno da sutra, 16. januara, izađu na referendum i glasaju „DA“, jer time glasaju za nezavisno sudstvo, samostalno tužilaštvo, dalju demokratizaciju Srbije, ali i nastavak evropskih integracija.

„Na ovaj način mi uređujemo pravosuđe, unapređujemo naše društvo i stvaramo pogodno tle za brže i efikasnije sudstvo, za veću samostalnost i odgovornost tužilaštva, ali pre svega jačamo vladavinu prava. Glasati za promenu Ustava, odnosno zaokružiti „DA“ znači da glasamo da svi budemo jednaki pred licem pravde i da politika ne utiče na sudstvo“, rekla je Brnabić, saopšteno je iz SNS-a.

Takođe, dodala je da će na samim biračkim mestima biti ispoštovane sve epidemiološke mere,

„Sva glasačka mesta biće dezinfikovana, vodiće se računa i o distanci kako između paravana, tako i između članova biračkih odbora i samih ljudi koji dođu na glasanje. Uveravam vas da će Republička izborna komisija učiniti sve kako bi se izjašnjavanje građana na predstojećem referendumu sprovelo na najbezbedniji način i uz poštovanje svih epidemioloških mera“, precizirala je Brnabić.

„Najveći protivnici referenduma su svi bivši i sadašnji članovi Demokratske stranke, tačnije one stranke koja je 2009. godine sprovela najsramniju reformu pravosuđa, koja je prema rečima pokojne Verice Barać predstavljala jednopartijsku čistku. U jednom danu su otpustili 837 sudija bez ikakvog obrazloženja. Zbog ovakvog bahatog ponašanja Dragana Ðilasa, Vuka Jeremića, Mlađana Ðorđevića, Dušana Petrovića, Nebojše Zelenovića i svih koji su tada činili vrh DS-a, neke sudije koje nisu reizabrane su čak izvršile samoubistvo. Kako su sva ta njihova razrešenja bila nezakonita, Ustavni sud Srbije je poništio sve odluke, a ovakva skandalozna reforma pravosuđa koštala je građane Srbije preko 44 miliona evra“, podsetila je Brnabić.

„Da se ovakve reforme više nikada ne bi ponovile, da bi sudstvo bilo nezaviosno, a tužilaštvo samostalno važno je da u nedelju izađemo na referendum i glasamo “DA““, zaključila je Brnabić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 11°C

Pretežno oblačno

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 18°C
Min: 9°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana