Brnabić sa potrpedsednikom EBRD:Nova ulaganja u energetiku tanjug

Objavljeno: 15.06.2022. 13:57 Izmenjeno: 15.06.2022. 13:57

Ona je naglasila da je u narednom periodu prioritetni cilj ulaganje i jačanje IT sektora, u čemu bi podrška EBRD bila od izuzetnog značaja.

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa potpredsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Alenom Pijuom o nastavku zajedničkog rada na realizaciji projekata koji će doprineti razvoju srpske ekonomije.

Piju je istakao da ta banka nastavlja da podržava Srbiju kroz projekte od vitalnog značaja i najavio nova ulaganja u obnovljive izvore energije i energetsku efikasnost, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Brnabić je izrazila zadovoljstvo na dosadašnjoj saradnji i istakla značaj podrške EBRD u oblastima energetske efikasnosti, razvoju IT sektora kao i zaštiti životne sredine. Ona je istakla da su na listi prioriteta ulaganja u infrastrukturne projekte i u obnovljive izvore energije,

Premijerka je upoznala sagovornika sa napretkom procesa reformi u oblastima ekonomije, obrazovanja, podizanju ekološke svesti kod najmlađih u okviru školskog programa, kao i značajnom uspehu u domenu digitalizacije.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 31°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana