Brnabić sa Đurićem o spoljnopolitičkim prioritetima Tanjug

Objavljeno: 23.11.2020. 17:29 Izmenjeno: 23.11.2020. 17:34

Novoimenovani ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić sastao se, u okviru završnih priprema za odlazak u Vašington, sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, od koje je, kako navodi, dobio korisne sugestije po pitanju mogućeg pravca delovanja na unapređenju srpsko-američkih odnosa.

Ðurić je na svom Instagram profilu, uz fotografije sa sastanka, objavio da je sa predsednicom vlade razgovarao o spoljnopolitičkim prioritetima Srbije, i da je postignuta puna saglasnost o tome da su bolji politički i ekonomski odnosi Srbije i SAD od ključnog značaja za našu zemlju.

“Od predsednice vlade dobio sam i neke konkretne i dragocene sugestije, kada je reč o mogućim pravcima delovanja na unapređenju srpsko-američkih odnosa. Složili smo se da Srbija, kao politički i geografski epicentar regiona, ne može u punoj meri ostvariti svoje spoljnopolitičke i ekonomske ciljeve bez kvalitetnije i dinamičnije saradnje sa SAD”, naveo je Ðurić.

Doskorašnji direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić imenovan je 8. oktobra za ambasadora Srbije u SAD, a agreman je dobio u rekordno kratkom roku nepunih mesec dana po imenovanju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 25°C

Vedro

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 35°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana