Brnabić s predstavnicima Grupe za kinematografiju PKS Tanjug

Objavljeno: 20.03.2021. 11:29 Izmenjeno: 20.03.2021. 14:13

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je s predstavnicima Grupe za kinematografiju Privredne komore Srbije – Sekcija za distribuciju i prikazivanje.

Na sastanku, kojem su prisustvovali potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković i predstavnici Ministarstva finansija, razgovarano je o posledicama i efektima pandemije kovid-19 na poslovanje distributera i prikazivača, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Predstavnici PKS-a istakli su da je kinematografija jedna od grana koja se najbrže razvijala u poslednjih 10 godina i da je Srbija, sa gotovo poslednjeg mesta u regionu, došla do pozicije zemlje koja ima najviše snimljenih filmova i najviše gledalaca, posebno zahvaljujući pomoći i subvencijama države za ovaj sektor.

Premijerka Brnabić je istakla da će se razgovori s tom industrijom nastaviti kako bi se pronašli odgovarajući načini i modalitete podrške.

Srpska premijerka i resorni ministri nastaviće razgovore sa drugim predstavnicima sektora pogođenim negativnim efektima pandemije kovid-19, dodaje se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Delimično oblačno

Sreda
Promenljivo oblačno

Max: 7°C
Min: 2°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana