Brnabić: Rezultati prvog kvartala bolji od očekivanih Tanjug

Objavljeno: 21.04.2021. 16:38 Izmenjeno: 22.04.2021. 19:55

Predsednica Vlade Ana Brnabić predsedavala je  sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP), na kojoj su analizirani najvažniji ekonomski pokazatelji u svim privrednim oblastima u prvom kvartalu i projekcije do kraja godine

Premijerka Brnabić saopštila je da su rezultati prvog kvartala bolji od očekivanih, ali da to nikako nije razlog za opuštanje, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Na sednici je konstatovano da je srpska industrija pokazala izuzetnu žilavost u vreme pandemije i pored odrećenih restrikcija koje su posebno vidljive u industrijama mesa, skroba i peciva, što je posledica, kako je objašnjeno, pada tražnje.

Dobre vesti stižu iz oblasti poljoprivrede s obzirom na to da se u sektoru voćarstva očekuje značajan iskorak koji bi mogao da se meri sa 2013. godinom, koja je bila rekordna, a ukoliko ne bude vremenskih neprilika, i pšenica će imati odličan prinos.

Kada je reč o svetskom tržištu, srpski poljopriverdni proizvodi imaju značajnu šansu, rečeno je na sednici.

U privredi su trendovi takođe stabilni, u sektoru putne i železničke infrastrukture radovi teku po planu, a 1. maja se očekuje početak radova na brzoj saobraćajnici Novi Sad-Ruma (Fruškogorski koridor).

U sektoru energetike ove godine počeće realizacija planiranih projekata, kao i u oblasti životne sredine i to u saradnji sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima.

Resorni ministri su premijerku Brnabić izvestili i da se problemi koji se javljaju tokom realizacije projekata rešavaju na terenu i u najkraćem vremenskom roku, navedeno je u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 5°C

Slaba kiša

Petak
Moguća kiša

Max: 6°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana