Prilika za nova poglavlja sa SAD Tanjug

Objavljeno: 25.07.2018. 07:34 Izmenjeno: 25.07.2018. 19:30

Srbija i SAD su se u svim važnim ratovima borile na istoj strani, a proslava 100. godišnjice podizanja srpske zastave na Beloj kući u čast srpskom narodu predstavlja veliki dan i priliku za nova poglavlja u našim odnosima, izjavila premijerka Srbije Ana Brnabić.

Tim povodom u američkom Kongresu biće održana svečanost, na kojoj će se pored premijerke Brnabić obratiti i predstavnici američkog Senata, kao i predstavnici Stejt departmenta.

Prvog dana posete Vašingtonu, premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa brojnim predstavnicima američkog Kongresa i Senata o unapređenju odnosa Srbije i SAD, a posebno je bilo reči o očuvanju stabilnosti na Kosovu i Metohiji i o važnosti ostanka KFOR-a u nesmanjenom sastavu.

“Došla sam ovde da predstavim i novu Vladu i neke prioritete koje nova Vlada ima, šta je ono što je Srbija uspela da postigne u ekonomskim reformama pod vođstvom Aleksandra Vučića kao premijera prethodne vlade, šta je ono što je moj zadatak kao premijera danas – kuda da vodimo Srbiju”, rekla je premijerka za RTS.

Brnabić kaže da je u utorak predstavila ekonomske reforme i rezultate Srbije, kao i pravac kojim se zemlja kreće.

“Pričali smo i o politici Republike Srbije, našim evropskim integracijama i evropskim aspiracijama i pričali smo i o regionalnoj stabilnosti u okviru koje je, između ostalog, jedna od tema bio i dijalog Beograda i Prištine i koje su težnje Republike Srbije u smislu očuvanja regionalne stabilnosti”, izjavila je premijerka.

Ona se u utorak sastala sa kopredsedavajućim Srpskog kokusa, kongresmenima Tedom Poom i Emanuelom Kliverom, kao i sa članicom spoljnopolitičkog komiteta američkog Senata Džin Šahin.

One Response to “Prilika za nova poglavlja sa SAD”

  1. Dr Miggyy каже:

    Ana Brnabić je podsetila i na to da su se Srbija i SAD u svim važnim ratovima borile na istoj strani. Za zločinački napad 1999. godine od strane prijateljskih SAD premijer(ka) izgleda nije čula ni videla. Možda nije bila rođena ili živela negde daleko od porušene i upropašćene Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 14°C

Pretežno vedro

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 17°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana