Brnabić: Policija će sprečavati blokadu puteva Studio B

Objavljeno: 13.12.2021. 17:09 Izmenjeno: 14.12.2021. 10:33

Ne bi bilo u redu da policija na protestima stoji i nemo posmatra kako se krše zakoni Srbije i maltretiraju građani, istakla je predsednica Vlade Ana Brnabić

Odgovarajući na pitanje televizije N1, Brnabićeva je navela da bi volela da oni, kao luksemburška televizija, isprate model protesta koji je pred Skupštinu izneo premijer te zemlje Gzavije Betel i da kažu da li bi, u skladu sa tim, u Srbiji trebalo da se održavaju protesti na taj način.

Policija treba da bude na protestima, ali jedino da bi sprečila blokadu puteva jer je to legitiman posao policije, istakla je predsednica Vlade Ana Brnabić odgovarajući na pitanje televizije N1.

Brnabićeva je podsetila da je njen kolega iz Luksemburga Gzavije Betel rekao da protestanti mogu da organizuju demonstracije tako što će im Vlada Luksemburga odrediti rutu kojom će se se kretati. Pre toga, navela je premijerka, policija bi legitimisala sve demonstrante i svako ko na metar napusti tu rutu bio bi priveden.

Policija će postupati u skladu sa najboljom evropskom praksom i pustiće ljude da protestuju, istakla je predsednica Vlade i zamolila demonstrante da se ne obračunavaju sa građanima jer će biti sankcionisani.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 14°C

Pretežno vedro

Utorak
Mogući pljuskovi

Max: 18°C
Min: 10°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana