Brnabić u Parizu sa predsednikom Kipra

Objavljeno: 11.11.2021. 15:19 Izmenjeno: 12.11.2021. 20:03

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se u Parizu sa predsednikom Kipra Nikosom Anastasijadisom. Brnabić boravi u dvodnevnoj poseti Francuskoj, gde je danas učestvovala na Pariskom forumu o miru.

Brnabić će sutra govoriti na 41.zasedanju Generalne konferencije Uneska, kao i na svečanosti povodom 75. godišnjice od osnivanja ove organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu.

 

Brnabić: Pitanje KiM biće na agendi u Parizu

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će se pitanje Kosova i Metohije naći na njenoj agenda tokom dvodnevne posete Parizu.

Brnabić je ranije rekla da će tokom posete Parizu razgovarati sa predsednikom Kipra Nikosom Anastasijadesom o trećoj zajedičnoj sednici dve vlade i da će zahvaliti na podršci koju Kipar pruža evropskom putu Srbije i na principijalnom stavi po pitanju Kosova i Metohije.

“U pripremi za sutrašnji dan je i zasedanje Generalne konferencije Uneska i obeležavanje 75-godišnjice Uneska. Osvrnuću se i baviti pitanjem KiM i nase kulturne i istorijske zaostavštine, crkava i manastira na KiM koji su pod zaštitom Uneska”, navela je premijerka.

Kao posebno važan istakla je sastanak sa generalnom direktorkom Uneska Odri Azule.

Brnabić, koja će danas učestvovati na Pariskom forumu za mir, naglasila je da je ovaj forum ove godine organizovan na temu globalnog upravljanja u jeku pandemije i pripremama za globalno upravljanje nakon pandemije.

“Učestvujem na panelu koji se bavi tom temom, tako da ću govoriti kako smo se mi suočili sa pandemijom i šta je ono sto smo mi uradili da izađemo sa što manje posledica”, navela je Brnabić.

Osvrnula se i na obeležavanje Dana primirja u Prvom svetskom ratu, napominjući da se oseća ponosno što pripada srpskom narodu koji je u tom ratu, kako je istakla, pokazao svu humanost, hrabrost, odvažnost, junaštvo,

“Danas je za Srbiju i srpski narod poseban dan”, poručila je Brnabić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana