Brnabić: Odrešene ruke državnim organima Studio B

Objavljeno: 24.10.2021. 17:05 Izmenjeno: 25.10.2021. 11:18

Najvažnije je da smo uspeli da sprečimo likvidaciju predsednika Vučića i državni udar koji se spremao nakon toga, rekla je za TV Pink premijerka Ana Brnabić

Dehumanizacija i kriminalizacija predsednik Aleksandra Vučića, bio je uvod u njegovu likvidaciju i državni udar, koji smo uprkos propustima u službi bezbednosti, čiji su visokopozicionirani službenici u tome učestvovali, uspeli da sprečimo, rekla je za TV Pink premijerka Ana Brnabić. To je u ovom trenutku najvažnije, a u daljem postupku će svi umešani u pripremu ovih akcija odgovarati pred nadležnim organima, bez obzira na funkciju i stranačku pripadnost, poručila je predsednica Vlade.

Sve je u rukama nadležnih organa,  a mi smo sa političkog aspekta poslali jasnu poruku – da imaju odrešene ruke i našu podršku. Nikoga neće, kaže premijerka, zaštiti ni  ime i prezime, ni stranačka pripadnost, ni visoka funkcija.  Srpska napredna stranka je jedina stranka u istoriji Srbije koja je dokazala da su pred zakonom svi isti. Afere „prisluškivanje i Jovanjica“ bile su, u suštini, pokušaj državnog udara i priprema za likvidaciju predsednika Vučića. Preko svojih medija plasirali su narativ da su on i članovi njegove porodice umešani u kriminalne radnje i da su, da to nismo sprečili, sami krivi za to što im se desilo, ocenila je Brnabićeva.

Kada predsedniku ne možete da zamerite ništa u poslu koji radi, onda pokušavate da ga, preko medija koje kontolišete, uzdrmate kriminalizacijom, napadima i optužbama na račun članova porodice – prvo brata Andreja, a onda i sina Danila, kaže premijerka.

Nije mi svejedno, kaže Brnabićeva, što su u sve to umešani ljudi koji su bili deo važnih resora pod kontrolom vlade koju vodim. Opet, dodaje premijerka, najvažnije je da smo osujetili njihov zaverenički scenario.

Ubistvo predsednika Vučića bilo je planirano na otvaranju spomenika Stefanu Nemanji, ali sam, kaže Brnabićeva, sigurna da ih je bilo i pre i posle toga. Istraga će pokazati ko je sve u tome učestvovao iznutra i spolja, ali smo mi, za razliku od prethodne vlasti, sve to sprečili. Oni do danas  nisu otkrili naligodavce ubistva premijera Đinđića. To je, poručila je premijerka Ana Brnabić, ogromna razlika u efikasnosti aktuelne i prethodnih vlasti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 26°C

Delimično oblačno

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 33°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana