Brnabić: Od Prištine ne očekujem ništa Tanjug

Objavljeno: 07.02.2020. 17:29 Izmenjeno: 07.02.2020. 18:57

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da od nove prištinske vlade ne očekuje ništa, ali je izrazila nadu da će političari koji trenutno vode privremene institucije u Prištini ukinuti takse zbog bolje budućnosti regiona.

„Nemam nikakvih očekivanja od Prištine, ali sam optimista i nadam se da će ljudi koji u ovom trenutku vode privremene institucije u Prištini shvatiti da je najvaznije za sve nas da gledamo u budućnost i da je jedini način da građani ostanu da žive ovde naša saradnja“, rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara u Prokuplju.

Prema njenim rečima, Beograd i Priština trebalo bi da budu okrenute saradnji, međusobnoj trgovini i da komunikacijom rešavaju probleme.

„Čin uvođenja taksi Srbiji i BiH pripada 17. ili 18. veku, svakako ne 21. veku i imamo samo nadu da će to političari u Prištini razumeti, a mi smo spremni da razgovaramo sa njima kad god te takse budu ukinute“, poručila je Brnabić.

Podsetila je i da je međunarodna zajednica reagovala na uvođenje tih taksi, primećujući da su SAD u tome bile jasnije i otvorenije, nego EU koja je, ističe premijerka, garant Briselskog sporazuma i institucija koja moderira dijalog između Beograda i Prištine.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar odgovarajući na pitanje novinara rekao je da srpske zdravstvene ustanove na KiM uprkos uvedenim taksama imaju sve što im je potrebno.“Situaciju pratimo iz dana u dan, znate koliko je u početku bilo problema da snabdemo naše zdravstvene ustanove na KiM, međutim, mi smo se snašli i trenutno su sve potrebe zadovoljene i sve naše zdravstvene ustanove imaju ono što im je neohpodno da bi nastavile da rade“, rekao je Lončar.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 10°C

Pretežno oblačno

Subota
Jak vetar

Max: 14°C
Min: 6°C

Jak vetar

Vremenska prognoza za 5 dana