Brnabić na provokacije u Novom Pazaru: Ovde nema mesta politici Tanjug

Objavljeno: 30.06.2020. 15:03 Izmenjeno: 30.06.2020. 15:04

Brnabić je poručila da politički aktivisti treba da se bave politikom i ne treba da koriste zdravstvo i tešku epidemilološku situaciju za to.

Da li iza negodovanja okupljenih ispred Opšte bolnice u Novom Pazaru stoji revolt i strah građana zbog nejasne situacije sa koronom i glasina o razmerama problema ili su tu situaciju iskoristile pazarske političke stranke pitanje je o kojem su danas u uzavreloj atmosferi pokušali da razjasne novinar lokalne Sandžak televizije i premijerka Ana Brnabić.

Novinar je, naime, premijerki i ministru Zlatiboru Lončaru rekao da oni koji su dobacivali tokom njihovog obraćanja jesu politički aktivisti, da su pripadnici sve tri politčke stranke, uz tvrdnju da nisu politizovani, već revoltirani.

To je objasnio time što se, kako je rekao, građani danima suočavaju sa dezinformacijama iz bolnice, da se priča da se ljudi leče po hodnicima, da se sa teškom kliničkom slikom šalju na kućno lečenje, da Krizni štab kaže da nema informacije o bolesnima, kao i Islamska zajednica i pravoslavna crkva.

Premijerka se zahvalila, kako je rekla, na istini koju je novinar izneo, jer je sam potvrdio da je reč o političkim aktivistima, a da politici tu nema mesta i da su ona i ministri tu zbog Novopazaraca.

„Hvala vama za istinu. Rekli ste da poznajete ove ljude i da svi oni koji su ovde došli su politički aktivisti“, rekla je Brnabić i dodala:

„Neću se uplašiti, jer nisam ovde zbog njih, a ni zbog politike, već zbog zdravstvenih radnika iz Kragujevca, Kraljeva i Novog Pazara“, poručila je Brnabić.

„Mogu da mi prete, da pokušaju da probiju kordon, da me biju, istinu neće promeniti – da smo ovde da pomognemo Novopazarcima“, dodala je ona.

Ministar Lončar je potom rekao da u Novom Pazaru da treba svi da se ujedine i pomognu u teškoj situaciji, i zapitao one koji su negodovali da li zele da lekari koji su iz cele Srbije došli da pomognu da se vrate kući.

Lončar je kazao da jeste bilo alarmantno stanje i veliki priliv pacijenata u kratkom periodu, a da sada nema nijednog pacijenta na hodniku bolnice, .

„Morali su da budu – neko na stolici, neko na pomoćnom ležaju, jer je tu bio dovod kiseonika. A njima je bilo neophodno da prime kiseonik. Molim vas da razumete. Da li je bitnije da pacijent bude na pomoćnom krevetu i da mu se spasi život ili je bitnije da leži sam u sobi sa kupatilom, a bez kiseonika“, pitao je Lončar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 31°C

Vedro

Ponedeljak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 35°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana