Brnabić: Krik na nivou tabloida Tanjug

Objavljeno: 26.07.2019. 13:17 Izmenjeno: 26.07.2019. 13:17

Premijerka Ana Brnabić pozvala je nadležne organe da preispitaju tvrdnje Krika u vezi sa kolima i stanom koje koristi brat Siniše Malog i ocenila da se Krik ne rukovodi profesionalnim novinarskim standardima već da rade na nivou tabloida jer, kako kaže, proganjaju članove porodica funkcionera.

Na pitanje novinara KRIK-a na konferenciji sa evropskim komesarom Johanesom Hanom šta će preduzeti u vezi sa tim što Predrag Mali koristi automobil i stan jedne privatne kompanije koja dobija najvrednije projekte u zemlji, Brnabić je zamolila nadležne organe da se pozabave tim pitanjem.

Ističe da neće preduzeti ništa pošto Krik nije državni organ niti institucija, kao i da nije videla nikakve optužbe protiv brata Siniše Malog.

„Videla sam samo gomilu nabacanih informacija“, rekla je ona i naglasila da je za nju prihvatljivo da Siniša Mali bude ministar u njenoj vladi.

Brnabić je pozvala i Agenciju za borbu protiv korupcije i Savet za borbu protiv korupcije da to u svakom slučaju preispitaju i da joj daju preporuke.

„Molim da poštujete profesionalne standarde i da ljude koji nisu u javnom životu, već samo porodično vezane sa javne funkcionere, ne provlačite kroz medije. To nije u redu i nije u skladu sa evropskim principima i pravilima i šalje potpuno drugu poruku kakvu Srbiju želimo da imamo. Za sve ostalo sam spremna da sarađujem sa vama i pozivam nadležne organe da reaguju“, poručila je premijerka.

Istakla je da tu nije reč o trgovini uticajem niti korupciji već da može samo da bude reč o sumnji na korupciju.

Dodaje da se Krik ne pridržava većine novinarskih standarda i da to odgovorno kaže pred komesarom Hanom.

Brnabić ističe da su tako neopravdano napadali i njenog brata, kao i članove porodice predsednika Aleksandra Vučića, kao i mnoge druge.

To nije evropska Srbija, rekla je premijerka.

Inače, premijerka je na konferenciji zatražila da se novinaru Krika omogući da postavi pitanje iako je isteklo vreme za postavljanje pitanje, pošto su, kaže, novinari te kuće prethodni put „pretili“ saradnici iz njenog kabineta.

„Poslednji put kada nismo imali vremena za pitanje, novinarka Krika je rekla saradnici mog tima da će joj napraviti pakao, jer joj nije dala da postavi pitanje. U svakom slučaju ne bi da izbnegnemo nijedno pitanje“, kazala je premijerka.

Premijerka je odgovorila i na pitanje novinara zašto je u Skupštini Srbije rekla da je N1 u kablovskoj ponudi Telekoma Srbija pošto to nije tačno.

Ona je navela da je mislila na Supernovu koja je u vlasništvu Telekoma i koja ima u ponudi televiziju N1.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 17°C

Delimično oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana