Brnabić: Godine tehnoloških reformi učinile su nas otpornim Studio B, Tanjug

Objavljeno: 23.03.2021. 14:24 Izmenjeno: 23.03.2021. 14:24

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je na onlajn regionalnom forumu da je i pandemija dokazala da je odluka o okretanju inovacijama i digitalizaciji bila ispravna i možda presudna za brojne rezultate koje je Srbija ostvarila u 2020. godini.

„Digitalizaciju smo shvatili kao neophodnost, način da ponudimo bolje javne usluge, kvalitetnije obrazovanje, konkurentnije tržište rada i atraktivno poslovno okruženje. Godine tehnoloških reformi učinile su nas danas otpornim i okretnim“, rekla je Brnabić na onlajn regionalnom forumu, čija je tema „Dostupnost informaciono-komunikacionih tehnologija: ključ inkluzivnih komunikacija“.

Brnabić je na skupu, na kojem je govorila i evropska komesarka za ravnopravnost Helena Dali, podsetila da je digitalna transformacija tokom poslednjih godina bila jedan od ključnih prioriteta Vlade Srbije.

Naglasila je da je Srbija prošle godine imala jedan od najboljih rezultata u Evropi u pogledu BDP-a, da je BDP Srbije pao samo jedan odsto, a da danas imamo drugu najvišu stopu vakcinacije u Evropi, nakon Velike Britanije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana