Britanija smanjila nivo opasnosti od terorizma Tanjug

SvetSvet Pocetna 04. 11. 2019. 18:23:24

„Uprkos promeni nivoa pretnje, terorizam ostaje jedan od najdirektnijih i neposrednih rizika po našu nacionalnu bezbednost“, izjavila ministarka unutrašnjih poslova Britanije Priti Patel.

Britanski bezbednosni zvaničnici smanjili su danas nivo opasnosti od terorizma sa ozbiljnog na znatan, rekavši da se sada smatra da je napad verovatan, a ne vrlo verovatan.

Procenu je doneo Zajednički centar za analizu terorizma, nezavisno ekspertsko telo koje procenjuje obaveštajne podatke, terorističke sposobnosti i namere.

To je objavljeno u pisanom ministarskom saopštenju parlamentu.

„Uprkos promeni nivoa pretnje, terorizam ostaje jedan od najdirektnijih i neposrednih rizika po našu nacionalnu bezbednost“, izjavila je ministarka unutrašnjih poslova Britanije Priti Patel.

„Značajan (nivo) i dalje ukazuje na visok nivo pretnje, napad se može dogoditi bez prethodnog upozorenja““, rekla je Patelova.

Nivo opasnosti od terorizma u Britaniji poslednji put je bio znatan avgusta 2014. godine, od kada je bio ozbiljan, a na kratko porastao na kritičan u maju i septembru 2017. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 15°C

Slaba kiša

Petak
Mogući pljuskovi

Max: 16°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana