Božić na molbu Vučića prekinula štrajk glađu, Martinović još uvek razmišlja Studio B

Objavljeno: 11.05.2020. 21:14 Izmenjeno: 12.05.2020. 08:19

Poslanica SNS-a Sandra Božić na molbu predsednika Vučića prekinula štrajk glađu, dok šef poslaničke grupe Aleksandar Martinović još uvek razmišlja o tome.

Narodna poslanica SNS Sandra Božić odlučila je večeras da ispoštuje molbu predsednika stranke Aleksandra Vučića i prekine štrajk glađu koji je započela u nedelju sa svojim stranačkim kolegom Aleksandrom Martinovićem.

Božić je ispred skupštine rekla novinarima da teška srca donosi tu odluku, jer je borba u koju je ušla sa svojim stranačkim kolegom iskrena i da se tiče budućnosti Srbije.

Rekla je da po broju okupkjenih pristalica SNS ispred skupštine, kojih je prema njenim procenama, bilo više od 6.000, Srbija spada u red pristojnih zemalja i ne prihvata nikakve fasističke pojave.

Apelovala je ponovo na tužilaštvo da reaguje u slučaju napada koji je okarakterisla kao pokušaj ubistva poslanika Marijana Rističevića po naredbi Dragana Ðilasa.

„Ispoštovaću molbu svog strančkog šefa i prekinuću štrajk glađu, iskreno solidarisaću se sa kolegom Martinovićem, potrudiću se da učestvujem što više u njegovoj borbi koliko god ona trajala, a napominjem da nam je zaista bitno da institucije u ovoj državi reaguju i rade onako kako bi to trebalo da rade po Ustavu i zakonima“, kazala je Božić i dodala da nezavisno sudstvo treba vratiti tamo gde mu je i mesto.

 

Martinović:Razmisliću o pozivu predsednika da prekinem štrajk

Šef poslanicke grupe SNS Aleksandar Martinović rekao je da će razmisliti o pozivu predsednika stranke i Srbije Aleksandra Vučića da prekine štrajk glađu, a da je pozvao partijsku koleginicu Sandru Božić da to učini.

„Nisam odlučio šta ću učiniti, jer je odluka teška. Nisam došao ispred skupštine da pravim preformans, već da bi tužilaštvo radilo svoj posao“, rekao je Martinović.

On je rekao da će preuzeti odgovornost za svoju odluku.

Veruje, kaže, da će i u tužilaštvu da prevlada dobra volja.

Martinović je poručio da neće dopustiti da Srbija postane fašistička država.

Prema njegovim rečima, građani koji su došli da im daju podršku spontano su se okupili da pruže podršku u borbi za vladavinu prava.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana