Bolja zdravstvena zaštita za svakog pacijenta

Objavljeno: 17.03.2016. 18:48 Izmenjeno: 17.03.2016. 18:48

Gradonačelnik Siniša Mali i ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišli su KBC „Zvezdara“ u čijem je jednom delu u toku renoviranje, gde su poručili da je to deo obećanja o obnovama zdravstvenih ustanova u ciju obezbeđivanja bolje zdravstvene zaštite.

U rekonstrukciju ove ustanove
Ministarstvo zdravlja uložilo je 11 miliona dinara, a još 28 miliona dinara
obezbeđeno je iz donacija i sopstvenih sredstava KBC „Zvezdara“.Gradonačelnik je istakao da je rekonstrukcija KBC „Zvezdara“ primer odnosa koji republička i gradska vlast imaju prema građanima i prava stvar koja će se nastaviti i ubuduće.

– Osim „KBC Zvezdara“, radi se i na objektima primarne zdravstvene zaštite, tačnije domovima zdravlja na teritoriji celog Beograda. Trudimo se da ulepšamo prostor u kom borave pacijenti, da poboljšamo kvalitet zdravstvene usluge i da primarnu zdravstvenu zaštitu učinimo što dostupnijom svakom građaninu Beograda. Prošle godine započeli smo izgradnju ambulante u Jajincima i u Malom Mokrom Lugu, očekuje nas otvaranje ambulante u naselju Stepa Stepanović, a krećemo i sa izgradnjom novog doma zdravlja na Labudovom brdu, na koji građani tog dela grada čekaju decenijama. To su važni projekti i investicije, ali osim izgradnje novih zdravstvenih objekata, želimo postojeće da obnovimo – rekao je gradonačelnik i zahvalio premijeru Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije na inicijativi da se uloži novac u sređivanje domova zdravlja i kliničkih centara na teritoriji grada Beograda.

Ministar Zlatibor Lončar je istakao da se rekonstrukcija KBC „Zvezdara“ nastavlja i da će, kada se za dve nedelje radovi završe, biti proširenog kapaciteta.

– Do sada je u rekonstrukciju Ministarstvo zdravlja uložilo oko 11 miliona dinara, a 28 miliona dinara obezbeđeno je iz donacija i samih sredstava Kliničko-bolničkog centra „Zvezdara“. Obećali smo da će naše bolnice i zdravstvene ustanove da imaju ljudske uslove i da mirišu na čisto. Sada se sređuju podovi, mora da se zameni kompletna instalacija, keramika i sanitarije – rekao je ministar Lončar.

Direktor KBC „Zvezdara“ zahvalio je ministru zdravlja i gradonačelniku što su obezbedili određena sredstva da se započne sa renoviranjem.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 12°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Malo i umereno oblačno

Max: 19°C
Min: 8°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana