Bojanić:Vučić radi na stabilnosti Srbije Tanjug

Objavljeno: 30.03.2018. 17:33 Izmenjeno: 30.03.2018. 17:33

Predsednički kandidat većinskog dela crnogorske opozicije Mladen Bojanić izjavio je da mu se čini da predsednik Srbije Aleksandar Vučić radi na stabilnosti Srbije.

 

„Vučić je legitimno izabrani predsednik, čini mi se da svojim delima radi na stabilnosti Srbije, ali to će vreme pokazati. U iskrenost Vučića ne sumnjam“, rekao je Bojanić za televiziju „Vijesti“.

Bojanić je ocenio da je Priština prilikom hapšenja direktora Kancelarije za KiM Marka Ðurića upotrebila neprimerenu silu.

Taj događaj je, po njegovoj oceni, vratio proces dijaloga između Beograda i Prištine korak unazad.

Istakao je da je, inače, odluku Podgorice o priznavanju Kosova smatrao ishitrenom, kao što tako sada vidi proterivanje ruskog diplomate.

Na pitanje kako vidi ulazak Crne Gore u NATO Bojanić je istakao da je čitav njegov politički angažman bio vezan za „zapadnu demokratiju“, ali bez uplitanja u vojne saveze.

„Nisam za vojnu saradnju ni sa Rusijom, ni sa NATO. Ulazak u NATO nije dobra odluka za Crnu Goru. Bolje je i za NATO da imaju dobrog partnera nego člana sa diskutabilnom podrškom. Ta odluka morala je ići na referendum“, kazao je Bojanić.

Mladen Bojanić je nezavisni nestranački kandidat koga je predložio i podržao najveći broj crnogorskih opozicionih stranaka: Demokratski front, GP „URA“, Demokratska Crna Gora, SNP i Ujedinjena Crna Gora.

Predsednički izbori u Crnoj Gori, treći od sticanja nezavisnosti na referendumu 2006. godine, biće održani 15. aprila.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana