Bogić Bogićević prihvatio da bude načelnik Sarajeva Tanjug

Objavljeno: 20.11.2020. 10:20 Izmenjeno: 20.11.2020. 10:20

Nekadašnji visoki funkconer u BiH i član poslednjeg saziva Predsedništva SFRJ, Bogić Bogićević, prihvatio je kandidaturu za gradonačelnika Sarajeva, saopštila je danas SDP BiH.

„Čovek, državnik, socijaldemokrata koji je u prvi plan stavljao dobrobit svih ljudi tokom cele političke karijere, dugogodišnji član i funkcioner SDP-a, sa zadovoljstvom je prihvatio poziv SDP-a da upravo on bude kandidat za prvog čoveka glavnog grada BiH“, navodi se u saopštenju, preneli su sarajevski mediji.

O tome su, kažu, obavestili i svoje koalicione partnere, a konačnu odluku o izboru gradonačelnika donetće novo Gradsko veće Grada Sarajeva.

Bogićević je bio zajednički kandidat SDP i „Četvorke“ na lokalnim izborima u BiH za načelnika opštine u Sarajevu.

Socijaldemokratska partija BiH, kao jedna od stranaka „Četvorke“, nije imala nijednog kandidata za načelničke pozicije u sarajevskim općinama, ali je kompromis s ostalim koalicionim strankama bio da SDP predloži svog kandidata za gradonačelnika Sarajeva.

Bogić Bogićević je bio član Predsedništva SFRJ od 1989. do 1991. godine i učesnik istorijske sednice tog najvišeg tela u bvšoj Jugoslaviji na kojoj je 12. marta 1991. godine odlučivano o uvođenju vanrednog stanja u zemlji.

Iako se očekivalo da će Bogićević kao Srbin iz BiH glasati za takvu odluku, on je ipak glasao protiv što je bilo odlučujuće za nedonošenje odluke u vanrednom stanju.

On je tada rekao: „Ja jesam Srbin, ali ne po profesiji“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Magla

Trenutna temperatura 0°C

Magla

Petak
Magla

Max: 6°C
Min: 0°C

Magla

Vremenska prognoza za 5 dana