Bocan-Harčenko demantovao list „Danas“ o poseti Putina Srbiji Studio B

Objavljeno: 15.10.2020. 12:20 Izmenjeno: 16.10.2020. 12:16

Neverovatna pisanija u listu „Danas“ da je ruski predsednik Vladimir Putin „otkazao“ srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću. To nema nikakve veze sa stvarnošću i jeste potpuna i neodgovorna izmišljotina, kaže ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko. Sagovornici Studija B ističu da je u pitanju još jedan pokušaj narušavanja srpsko-ruskih odnosa.

Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko demantovao je laži koje je juče plasirao dnevni list „Danas“, a kao jednu od najvažnijih vesti tog dana prenela i televizija N1, u vezi sa posetom predsednika Ruske Vladimira Putina Srbiji.

Bocan-Harčenko ističe da vest koju je objavio list „Danas“ o Putinovom otkazivanju posete Srbiji nema.  Kaže da to nema nikakve veze sa stvarnošću, te da je potpuna i neodgovorna izmišljotina.

Predsednici Rusije i Srbije su u stalnom i sadržajnom kontaktu i uvek međusobno koordinišu svoje poteze. Čim dođe vreme, sve će biti zvanično obelodanjeno, poručio je ruski ambasador u Beogradu.

Plasiranje neistina u listu „Danas” da je ruski predsednik Vladimir Putin otkazao posetu Srbiji, samo je još jedan pokušaj narušavanja odnosa dveju zemalja, smatraju sagovornici Studija B.

Politički analitičar Nemanja Starović objašnjava da je Putinova poseta bila najavljivana, ali ne i zvanično potvrđena, dok direktor Centra za proučavanje globalizacije Dejan Miletić ističe da u našoj zemlji postoje ljudi koji sve čine kako bi unizili Srbiju u međunarodnoj zajednici. Ipak, odnosi Srbije i Rusije nisu narušeni, već su kao i do sada na visokom nivou, poručuje politički analitičar Dragomir Anđelković.

Pozivajući se na nezvanična saznanja iz diplomatskih krugova, dnevni list Danas objavio je da predsednik Rusije Vladimir Putin neće u oktobru posetiti Beograd, kao što je najavljivano. Navode tog lista odmah je demantovao ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko.

Neverovatna pisanija u listu Danas da je ruski predsednik Vladimir Putin otkazao srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću. To nema nikakve veze sa stvarnošću i jeste potpuna i neodgovorna izmišljotina.  Predsednici Rusije i Srbije su u stalnom i sadržajnom kontaktu i uvek međusobno koordinišu svoje poteze. Čim dođe vreme, sve će biti zvanično obelodanjeno, navodi ruski ambasador.

Naslovnu stranu lista Danas poznavaoci političkih prilika vide kao još jedan bezuspešan pokušaj narušavanja diplomatsklih odnosa Beograda i Moskve.

Naši sagovornici ističu da je Putinova poseta bila najavljivana, ali da nikada  nije zvanično potvrđena, pa samim tim, kako ocenjuju, ne može ni biti otkazana.

Sagovornici Studija B demantuju spekulacije da su srpsko-ruski odnosi narušeni dogovorima postignutim u Vašingtonu i bilateralnom saradnjom Srbije i Amerike. Oni naglašavaju da su odnosi Moskve i Beograda na tradicionalno visokom nivou.

Reagovao je i lider radikala Vojislav Šešelj, koji je ocenio da pojedini  mediji u Srbiji pokušavaju da ugroze srpsko-ruske odnose plasiranjem neistina o razlozima za Putinov nedolazak. Inače, bilo je predviđeno da ruski predsednik poseti Beograd 20. oktobra. Šešelj je optužio medije u Srbiji da na najogoljeniji način, brutalno i pokvareno to rade, i da je zbog toga morao da reaguje i ruski ambasador Bocan Hračenko.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 19°C

Pretežno oblačno

Petak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana