Blic:Dete pregledano u KG,lekari podneli tužbu protiv majke Tanjug

Objavljeno: 22.10.2018. 21:12 Izmenjeno: 22.10.2018. 21:12

Iako je majka Violeta Cvetković tvrdila da joj dete nije pregledano u kragujevačkom Domu zdravlja, neimenovani izvor „Blica“ tvrdi da je inspekcijom utvrđeno da je dete pregledao dr Boban Čupić.

 

Pregled je, kako navodi „Blic“, izvršen u vremeu od 10.13 do 10.28 časova u petak, 19. oktobra.

Portal navodi da su imali uvid u izveštaj inspekcije, koja je vanredno poslata u kragujevačku ustanovu nakon tvrdnji majke.

„Kopija medicinske dokumentacije o pregledu deteta stavljena na uvid i predata zdravstvenom inspektoru. Naloženo je i nadležnima u kragujevačkom domu zdravlja da se sprovede takozvana unutrašnja provera kvaliteta stručnog rada u vezi sa lečenjem deteta, ali da se uzmu i izjave zdravstvenih radnika“, navodi izvor „Blica“.

Prema rečima neimenovanog izvora, majka je posle obavljenog pregleda njenog deteta u ordinaciji dr Čupića neovlašćeno snimala lekare u Dečjem dispanzeru, istovremeno objašnjavajući „situaciju“ u kameru i to potom postavila na društvene mreže.

„Tako je izazvala lavinu negativnih komentara i nanela nesagledive posledice po lični integritet i ugled lekara i njihovih porodica, ali i čitavog zdravstvenog sistema u Srbiji. Zbog uvrede časti i ugleda “snimljeni“ pedijatri iz kragujevačkog doma zdravlja, a čiji su snimci postavljeni na Fejsbuk, podneli su prijavu MUP protiv te majke“, kaže izvor „Blica“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana