Blic: Kineska kompanija donator Jeremićevog CIRSD-a Blic, Tanjug

Objavljeno: 26.05.2018. 09:48 Izmenjeno: 26.05.2018. 18:11

Kineska kompanija „Čajna enerdži fond komiti“ (CEFC), koja je jedan od glavnih donatora organizacije CIRSD čiji je osnivač Vuk Jeremić, pomenuta je u sudskim dokumentima u okviru korupcionaške afere u kojoj su uhapšeni bliski saradnici Jeremićeve organizacije, piše današnji Blic.

Kako se navodi, „Čajna enerdži“ je od osnivanja CIRSD-a do danas, jedan od glavnih donatora te organizacije, a pojedini mediji su preneli da je prema podacima Poreske uprave, od 2013. do 2017. godine, na račun privrednog subjekta „Vuk Jeremić PR Agencija za konsalting“ iz Beograda, ona uplatila 1,3 miliona dolara.

 

Jeremić: Mi smo najjača opoziciona stranka

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić objavio da je ta stranka najjača opoziciona politička organizacija. Jeremić je na konferenciji za novinare naveo da sva istraživanja pokazuju da je stranka koju vodi najjača opoziciona stranka, da beleži konstanstan rast, ali i ocenio da su zbog toga na tu stranku učestali medijski napadi.

Na pitanje novinara kakve su poslovne veze CIRSD, koji on vodi, sa ljudima koji su uhapšeni u Americi – Patriju Hou i šeiku Tidijanu Gadiou – Jeremić je rekao da nikakvih poslovnih veza tu nema, da se CIRSD bavi naučnim radom i nije uključen u poslovne tokove.

Kako je rekao, ne demantuje da poznaje te ljude, ali čime se oni bave u svom poslu i privatnom životu nije deo onoga štoje CIRSD radi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana