Blagi rast broja dece u vrtićima, inspekcija bez primedbi Beoinfo

Objavljeno: 12.05.2020. 12:18 Izmenjeno: 12.05.2020. 12:18

Drugog dana rada beogradski vrtići beleže blagi rast broja dece, budući da je jutros došlo 3.966 mališana, 536 više u odnosu na jučerašnji dan, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

– I danas u vrtićima sve protiče bez problema. Prosvetna isnpekcija je već od juče na terenu, proverava ispunjavanje svih mera za bezbednost dece i zaposlenih, i do sada nije bilo primedbi – rekao je Gak.

On je istakao da su se roditelji juče uverili da su vrtići potpuno opremljeni i spremni za rad i u vreme epidemije, kao i da je zbog toga danas očekivano povećan broj dece, iako je i dalje daleko manji od prvobitno prijavljenog broja.

– Važno je samo da svi nastavimo da se ponašamo odgovorno, da se pridržavamo mera zaštite dok god je virus korona prisutan, a roditelji koji moraju nazad na radna mesta ne bi trebali da brinu o bezbednosti dece koja su lako prihvatila sva nova pravila ponašanja u njihovim vrtićima – zaključio je Gak.

Uloga medicinskih sestara u vrtićima je nemerljiva

Gak čestitao je 12. maj, Međunarodni dan medicinskih sestara, svim sestrama na preventivi zaposlenim u beogradskim vrtićima, kao i njihovim koleginicama u drugim institucijama.

– Ovo je vreme kada su nas zdravstveni radnici podsetili na to koliko im moramo biti zahvalni na svemu što rade. Na ovaj dan posebno zahvaljujem sestrama na preventivi u beogradskim predškolskim ustanovama, koje su pokazale veliku hrabrost i solidarnost sa kolegama jer su se, kada je bilo najteže, pridružile borbi sa virusom korona u „kovid” bolnicama. Veliko im hvala na tome, divimo se njihovoj požrtvovanosti i profesionalnosti – poručio je Gak.

On je podsetio da je u 17 beogradskih predškolskih ustanova zaposlena 251 medicinska sestra na preventivi i da je njihova uloga nemerljiva, naročito od kako su vrtići ponovo otvoreni, i funkcionišu pod strogim zdravstvenim merama diktiranim pandemijom.

– One su i dalje na prvoj liniji odbrane, na radnim mestima na kojima se staraju kako bi svi mališani bili bezbedni i kako bi roditelji mogli da se vrate svojim radnim obavezama. Hvala im na tome i čestitam im Međunarodni dan medicinskih sestara – zaključio je Gak.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Grmljavina

Trenutna temperatura 21°C

Grmljavina

Sreda
Pljusak i grmljavina

Max: 27°C
Min: 20°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana