Analitičari: Nema hajke na Vuletića Tanjug

Objavljeno: 10.03.2021. 09:44 Izmenjeno: 11.03.2021. 11:35

Marko Matić iz Centra za odgovorne medije navodi da Vuletić sebe danima pokušava da predstavi kao žrtvu, dok je, kaže, istina potpuno drugačija. Sagovornici Studija B veruju da država neće prekinuti borbu protiv mafije i navode da ona treba da se sprovede temeljno

foto Tanjug

Nakon informativog razgovora u prostorijama Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije u Makišu, Vuletić je otišao na poligrafsko testiranje u prostorije MUP-a u Kneza Miloša.

Međutim, do testiranja nije došlo, jer je poligrafista zaključio da zbog respiratornih i srčanih problema, nije podoban da bude poligrafski ispitan, preneo je Vuletićev advokat Vladimir Terzić.

„On je imao želju, a ja sam upravo zbog ovih razloga bio protiv, jer skoči mu pritisak i poligraf pokaže nešto što nije. Sutra treba da im priložimo njegovu zdravstvenu dokumentaciju“, preneo je advokat.

Vuletić ispitan na poziv Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u svojstvu građanina.

On je u žiži javnosti prethodnih dana zbog veza sa Veljkom Belivukom, osumnjičenim za organizovanje kriminalne grupe, ubistava, prodaje droge i druga krivična dela.

Objavljen je i Vuletićev razgovor s Belivukom u kome ga naziva „bratom“, konstatuje da ga „voli“… a onda se otkrilo i da ga je posećivao dok je Belivuk bio u kućnom pritvoru.

Komentarišući to što je Vuletić izneo niz neistina o tome kako će ga policija privesti pod punom ratnom opremom, naši sagovornici objašnjavaju da je njegovo ponašanje postalo simptomatično onog trenutka kada je podneo ostavku na mesto potpredsednika Partizana i počeo da gostuje po televizijama koje nisu naklonjene aktuelnoj vlasti, glumeći žrtvu. Sagovornici Studija B smatraju i da bi država trebalo da istraži nove informacije o povezanosti uhapšenog Belivuka sa portalom KRIK, koji vodi medijsku hajku protiv sina predsednika Aleksandra Vučića.

Nakon što je audio-snimak razgovora uhapšenog vođe kriminalnog klana Veljka Belivuka i bivšeg potpredsednika Fudbalskog kluba Partizan Vladimira Vuletića dospeo u javnost, Vuletić je u pratnji svog advokata Vladimira Terzića saslušan u SBPOK-u u svojstvu građanina. Međutim, samo dan pre nego što je saslušan, Vuletić je u intervjuu za portal nova.rs izneo niz laži, između ostalog i to da ima saznanja da mu se sprema tzv. televizijsko hapšenje.

Da je Vuletić lagao, svedoči činjenica da je u društvu advokata došetao do zgrade SBPOK-a sa osmehom na licu. Tokom saslušanja, on je navodno pristao da da iskaz na poligrafu, ali onda na nagovor advokata to odbio uz obrazloženje da je srčani bolesnik, da boluje od povišenog šećera i prima insulin. Njegov advokat potvrdio je da Vuletić nije ispitan zbog zdravstvenih razloga i da će priložiti njegovu zdravstvenu dokumentaciju. Simptomatično je to što je Vuletić, otkako je podneo ostavku na mesto potpredsednika Partizana, izašao u medije s pričom da se protiv njega vodi kampanja, kaže urednik u Informeru Milan Dobromirović.

Marko Matić iz Centra za odgovorne medije navodi da Vuletić sebe danima pokušava da predstavi kao žrtvu, dok je, kaže, istina potpuno drugačija.

Nakon što je Nenad Marković, otac nestalog Strahinje Markovića, ispričao da ga je Veljko Belivuk savetovao da se konsultuje sa novinarima Krika, pouzdani izvor Republike objašnjava kako je u praksi funkcionisala medijsko-mafijaška hobotnica koja je u više navrata u prošlosti vodila brutalnu hajku protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog sina Danila. Cilj je bio da se Danilo Vučić predstavi kao neko ko je blizak kriminalcima, a mehanizam je bio vrlo jednostavan: kada Danilo, na primer, gleda neku utakmicu, navijači to dojave Velji, a Velja šalje Kriku. A onda Krik piše tekstove u kojima iznosi laži, podmetanja, poluinformacije, spinove i to ode u javnost, objašnjava izvor Republike. Sagovornici Studija B navode da bi država trebalo da istraži nove informacije o povezanosti portala KRIK sa uhapšenim Veljom Nevoljom i zaključuju da u borbi sa mafijom neće biti zaštićenih.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 4°C

Pretežno vedro

Petak
Moguća kiša

Max: 6°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana