Bilčik i Fajon pozvali Srbiju da se uskladii s EU sankcijama Tanjug

Objavljeno: 01.03.2022. 19:40 Izmenjeno: 02.03.2022. 19:33

Bilčik i Fajon zaključuju da se međunarodna situacija dramatično promenila od prošle nedelje i da „nema mesta za povlađivanje agresoru

Evroparlamentarci Vladimir Bilčkik i Tanja Fajon pozvali su Srbiju da se ”u potpunosti” uskladi sa spoljnom i bezbednosnom politikom EU ”uključjući i sankcije protiv režima u Rusiji”.

”Očekujemo da se Srbija u potpunosti uskladi sa Zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom Evropske unije, uključujući sankcije usvojene protiv režima u Rusiji. Ovo vidimo kao važan i hitan signal da Srbija podržava principe i vrednosti Evropske unije i da je posvećena zajedničkom radu sa evropskim partnerima u pravcu mira”, navode Bilčki i Fajin u zajedničkom saopštenju.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju i šefica parlamentarne Delegacije za odnose sa Srbijom nakon današnjeg usvajanja Rezolucije EP o ruskoj agresiji na Ukrajinu, poručuju da je jedinstvo međunarodne zajednice u suprotstavljanju Putinovoj agresiji na Ukrajinu od suštinskog značaja za svaki pokušaj da se podstakne mir i da se izbegne širenje rata Kremlja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Pretežno oblačno

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 12°C
Min: 5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana