BG: Novcana pomoc zdravstvenim radnicima u socijalnim ustanovama Tanjug, Beoinfo

Objavljeno: 21.01.2022. 15:11 Izmenjeno: 21.01.2022. 20:38

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da je svestan značaja koje ustanove socijalne zaštite imaju u našem društvu, te da će Grad nastaviti sa ulaganjima u sistem socijalne zaštite.

Na sednici Gradskog veća Grada Beograda usvojen je Zaključak o davanju saglasnosti Sekretarijatu za socijalnu zaštitu da se zdravstvenim radnicima u ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika isplati jednokratna novčana pomoć u visini od po 10.000 dinara.

„Zaključkom Vlade Srbije preporučeno je svim jedinicama lokalne samouprave na teritoriji naše zemlje da obezbede isplatu jednokratne novčane pomoći u visini od 10.000 dinara po zdravstvenom radniku u ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika, čiji je osnivač jedinica lokalne samouprave“, rekao je Vesić, a saopštila Gradska uprava.

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da će taj iznos dobiti 45 zdravstvenih radnika u ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika.

„Jednokratna pomoć koju će dobiti ne može im nadoknaditi sav trud, ljubav i požrtvovanje koje ovaj posao zahteva, ali Grad Beograd je tu za njih i trudićemo se da položaj radnika i nadoknada za sve budu znatno bolji“, rekla je Stanisavljević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 24°C

Pretežno vedro

Sreda
Promenljivo oblačno

Max: 26°C
Min: 19°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana