Beograd dobio novi šoping centar Tanjug

Objavljeno: 25.06.2020. 12:07 Izmenjeno: 26.06.2020. 09:54

„Beo Shopping Center“, na površini od 130.000 kvadrata, otvoren u Beogradu, na uglu ulica Vojislava Ilića i Mis Irbijeve.

foto Tanjug

Novi šoping centar se prostire na tri sprata, poseduje garažu sa više od 1. 200 parking mesta i čak 13 restorana, a reč je o zajedničkoj investiciji kompanija „MPC Properties“ i „Atterbury Europe“ koje su u ovaj objekat zajedno uložile više od 110 miliona evra.

„Beo Shopping Center“ je, uz balone i konfete, otvoren u prisustvu direktora CEO MPC Properties Inga Nisena i zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića.

„Kada se u Beogradu otvori objekat od preko 130. 000 kvadrata u koji je uloženo čelika za dve Ajfelove kule ili kablova koji mogu da povežu sever i jug Srbije ili koji je veličine 20 fudbalskih stadiona, ne možete da kažete da se nije desilo nešto važno“, rekao je Vesić.

Naveo je da je danas srećan jer otvaranje ovakvog tržnog centra pokazuje da se investicije u Beogradu nastavljaju i da strane kompanije koje investiraju u glavnom gradu Srbije veruju u naš grad i tržište.

„Od tih investicija zavisi kako će izgledati naš budžet, odnosno koliko ćemo imati novca da rešavamo druge infrastrukturne probleme. Zato su ovakve investicije važne“, istakao je Vesić.

Naveo je da je od početka ove godine Grad izdao građevinskih dozvola i lokacijskih uslova za skoro 650. 000 kvadrata što, dodao je, znači da će do kraja godine biti izdato za skoro milion i dvesta hiljada kvadrata.

„To znači da se trend investicija u Beogradu nastavlja“, naglasio je Vesić.

Podseto je da je 2018. godine položio kamen temljac za „Beo Shopping Center“ i dodao da za manje od dve godine imamo jedan od najlepših i najvećih tržnih centara u Beogradu.

Zahvalio je investorima što su izabrali ovaj deo grada jer njemu gravitira oko 500.000 građana koji do sada nisu imali tržni centar.

To, dodao je zamenik gradonačelnika, znači da će ovaj tržni centar sigurno dobro poslovati.

„Ovo pokazuje da strani investitori ostaju u Beogradu i da se i dalje gradi, a to znači da vodimo dobru ekonomsku politiku jer naša ekonomija zavisi od priliva stranih investicija i u tome moramo da budemo bolji i uspešniji od drugih“, rekao je Vesić.

Kompanija „MPC Properties“ u svom vlasništvu, između ostalog, poseduje i poznati šoping centar „Ušće“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana