Bezbednost učesnika u saobraćaju s naglaskom na osobe sa invaliditetom prioriteti su Grada Beograda studio b

Objavljeno: 13.12.2022. 16:56 Izmenjeno: 13.12.2022. 16:56

Na tribini su učestvovali direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović i načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević, koji su istakli da je prioritet zaštita dece i omladine u saobraćaju, kao i osoba sa invaliditetom.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Aleksandra Čamagić prisustvovala je završnoj tribini o bezbednosti u saobraćaju u okviru projekta „Budimo bezbedni”. Tribina je održana u Beogradskoj akademiji poslovnih i umetničkih strukovnih studija.

Ona je za Beoinfo izjavila da je Sekretarijat za socijalnu zaštitu finansirao ovaj projekat koji se sprovodi u pet beogradskih opština.

Istakla je takođe da su tribine na istu temu već organizovane u opštinama Vračar, Savski venac, Stari grad, Zemun i Obrenovac, kao i da je cilj da se projekat proširi na sve beogradske opštine.

– Poseban naglasak u okviru projekta bio je na bezbednosti osoba sa invaliditetom u saobraćaju. Unazad nekoliko godina, Grad Beograd sprovodi akciju „Grad bez barijera” koja treba da olakša kretanje po prestonici osobama sa invaliditetom, odnosno da naši sugrađani koji imaju neki invaliditet, ali i svi ostali imaju jednak pristup objektima, gradskom prevozu i mestima za parkiranje – podsetila je resorna sekretarka.

Ona je ukazala na to da nam je kao društvu potrebna veća svest o bezbednosti ljudi u saobraćaju, posebno za osobe sa invaliditetom.

– Zakon i kaznena politika koji uređuju ovu oblast su dobri, ali da bi bili primenjivi, potrebno je da ih i mi kao pojedinci poštujemo, te našim primerom pomognemo svima da u saobraćaju budu bezbedni – zaključila je Čamagićeva.

Novinarka i pokretač projekta „Budimo bezbedni” Dea Đurđević je istakla da se to udruženje bavi bezbednošću učesnika u saobraćaju poslednje tri godine, uz veliku podršku institucija, udruženja i građana, sa posebnim naglaskom na bezbednost u saobraćaju osoba sa invaliditetom

– Ovaj projekat koji se sprovodi sa Sekretarijatom za socijalnu zaštitu Grada Beograda za mene je poseban. Uspeli smo da animiramo više od 50 udruženja za osobe sa invaliditetom iz svih delova prestonice – istakla je Dea Đurđević i zahvalila Ministarstvu unutrašnjih poslova, Agenciji za bezbednost saobraćaja i predstavnicima gradskih opština na realizaciji ovog projekta.

Na tribini su učestvovali direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović i načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević, koji su istakli da je prioritet zaštita dece i omladine u saobraćaju, kao i osoba sa invaliditetom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 25°C

Delimično oblačno

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana