“Bežanijska kosa“ puna, teže kliničke slike pacijenata Tanjug

Objavljeno: 26.03.2021. 08:59 Izmenjeno: 26.03.2021. 13:46

U Kliničko-bolničkom centru „Bežanijska kosa“, koji je od ponedeljka ponovo u kovid sistemu, na lečenju je oko 250 pacijenata, a kapaciteti te ustanove su skoro popunjeni.

Pomoćnik direktora KBC “Bežanijska kosa“ Bogdan Crnokrak je rekao da je intenzivna jedinica u toj bolnici puna i da je od 20 mesta samo jedno slobodno, što, kako kaže, pokazuje da veliki broj pacijenata zahteva intenzivniju terapiju.

On je za TV Pink rekao su kliničke slike sada teže i da su mlađi pacijenti.

“Drugačiji su biohemijski nalazi u odnosu na prethodni talas. Još uvek sagledavamo kliničke slike, tek smo pet dana u novom kovid sistemu i za nekoliko dana ćemo imati preciznije analize“, naveo je Crnokrak.

Dodao je da najmlađi pacijent ima 28, a najstariji 88 godina.

Crnokrak je rekao da je posle samo pet dana od vraćanja u kovid sistem popunjenost kapaciteta te bolnice skoro 95 odsto.

“Ono što je dobro jeste to što ćemo za nekoliko dana određeni broj pacijenata pustiti na kućno lečenje i oslobodićemo deo kapaciteta. Očekivali smo da će, kada izađemo iz kovid sistema, to ići nekim drugim putem, da će i druge bolnice postepeno izlaziti iz sistema, ali dogodilo se suprotno“, rekao je Crnokrak.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 3°C

Vedro

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 9°C
Min: 2°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana