Besplatni omladinski programi u 2016.

Objavljeno: 01.03.2016. 09:36 Izmenjeno: 01.03.2016. 09:36

Sekretarijat za sport i omladinu pripremio je, u saradnji sa velikim brojem udruženja i ustanova, preko 40 programa koji će biti realizovani tokom 2016. godine, saopšteno je danas iz ovog sekretarijata.

Gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak istakao je da su uspešno završeni programi održani za vreme zimskog raspusta i najavio da je pripremljen značajan broj omladinskih projekata u kojima će učenici moći besplatno da učestvuju tokom cele godine.

– Projekti su ravnomerno zastupljeni na svih 17 opština na teritoriji grada Beograda i namenjeni su mladima od 15 do 19 godina. Osnovni kriterijumi pri izboru bili su kvalitet, dosadašnje reference organizatora, kao i stručnost mentora. Programi će biti potpuno besplatni za polaznike i imaće kontinuitet tokom cele godine. Osim toga, projekti ovakvog tipa su od izuzetnog značaja za mlade. Na osnovu dosadašnjeg iskustva, većina mladih nakon završenih programa svoje obrazovanje nastavlja u tom pravcu. Određen broj ovih projekata, koji su u osnovi edukativnog karaktera, obuhvataju oblasti informacionih tehnologija i razvoja preduzetništva – istakao je Slavko Gak i dodao da je bitno mladima pružiti mogućnost besplatnog pohađanja programa koji su im najinteresantniji, poput onih iz informacionih tehnologija.

– Učešćem u projektima koji se odnose na preduzetništvo, mladi će razvijati preduzetnički duh i uporedo usvajati nove veštine. Regionalni centri za talente posebnu pažnju će posvetiti talentovanim mladim ljudima kroz rad u različitim naučnim oblastima. Tradicionalno smo pripremili veliki broj kreativnih programa slikarstva, vajanja, muzike, kao i radionice fotografije i glume. Prijatelji dece Beograda, na čiji smo rad posebno ponosni, posvetiće veliku pažnju godišnjim programima, kako bi polaznici raznovrsnim sadržajima obogatili svoje veštine i usvojili nova znanja – objasnio je Gak.

On je napomenuo da je posebna pažnja posvećena mladima iz marginalizovanih grupa i disfunkcionalnih porodica preko projekata multidisciplinarnih sadržaja koji se realizuju različitim oblicima rada iz oblasti nauke, umetnosti i kulture.
Sve detaljne informacije o navedenim programima mogu se pronaći na sajtu Grada Beograda www.beograd.gov.rs.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 11°C

Pretežno oblačno

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 15°C
Min: 5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana