Besplatni dermatološki pregledi za građane Beograda naTrgu Republike 21. i 22. aprila Studio B

Objavljeno: 21.04.2017. 21:15 Izmenjeno: 21.04.2017. 21:15

U svim zemljama širom sveta beleži se porast karcinoma kože. Broj obolelih od melanoma u Srbiji povećava se iz godine u godinu za oko 6%.

Društveno odgovorni projekat za rano otkrivanje raka kože Pregled za sve ,organizuje 21. i 22. aprila besplatne dermatološke preglede za gradjane Beograda u mobilnim ordinacijama naTrgu Republike.  Zainteresovani mogu da dodju do 21 čas, bez uputa i rezervacije termina i da se sa stručnim licima posavetuju oko svega što ih u vezi sa kožom zanima.

Na besplatnim  dermatološkim pregledima na Trgu Republike prošle godine  pregledano je nešto više od 1000 osoba i tom prilikom je otkrivena sumnja na rak kože kod 11% pregledanih.

Važan deo aktivnosti u okviru akcije Pregled za sve je i sveobuhvatna kampanja informisanja gradjana o važnosti odgovornog ponašanja na suncu, dermoskopskih pregleda i  redovnih samopregleda .Jer svako može da vidi svoju kožu i uoči na njoj promene.

Izlaganje sunčevim zracima  je prijatno  i zdravo u odredjenim intervalima , ali i vrlo opasno ako preterano boravimo na suncu .

Blagovremeno uočavanje promene i odlazak lekaru od velikog je značaja, ipak brojke obolelih govore da to većina ne čini. Priliku da lako i bezbolno izvrše pregled koristi već prvog dana  veliki broj naših sugradjana.

Razlozi kasne dijagnostike su bili i teškodostupni dermatološki pregledi u institucijama primarne i sekundarne zaštite.

Projekat „Pregled za sve“  organizovaće i preglede u Nišu i Novom Sadu tokom maja a Beograđani mogu da se pregledaju i 22. aprila od 9 do 21 sat.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 32°C

Vedro

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 33°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana