Besplatne radionice za starije sugrađane u Zemunu Beoinfo

Objavljeno: 10.10.2019. 10:14 Izmenjeno: 10.10.2019. 10:14

Gradska opština Zemun u okviru projekta „Moja zemunska kartica” tradicionalno organizuje besplatne programe obuke u savladavanju različitih veština za penzionere, podsećaju iz ove gradske opštine.

Od 7. do 9. oktobra realizovane su dve radionice dekupaža i jedna radionica prirodne kozmetike.

Predsednik gradske opštine Zemun Dejan Matić prisustvovao je radionici dekupaža koja je realizovana u Mesnoj zajednici „Ugrinovci”.

– Na ovaj način pokazujemo brigu i poštovanje za starije generacije, za sav njihov trud koji su uložili u izgradnju naše zemlje i društva. Kao odgovorna uprava, domaćinskim raspolaganjem budžeta uspevamo da pripremimo mnogobrojne besplatne programe za starije sugrađane, kao i za mlađe generacije. Tako je u toku kurs obuke za rad na računarima koje pohađaju stariji sugrađani, ali i mladi koji uče komplikovanije programe. Pored radionica dekupaža i prirodne kozmetike, koje su uglavnom pohađale naše starije sugrađanke, u narednom periodu očejuku nas programi korektivnih vežbi sa rekreacijom, obuka samoodbrane i pružanja prve pomoći. Sve ove programe osmislili smo zajedno sa građanima, jer oni najbolje znaju šta im je potrebno. Na zahtev naših starijih sugrađana prvi put ćemo organizovati književne i pesničke večeri, gde će naši stariji sugrađani imati priliku da prezentuju svoje literarno stvaralaštvo – rekao je Matić i pozvao penzionere da učestvuju u mnogobrojnim besplatnim programima i predlažu nove sadržaje.

Polaznice kursa su pod stručnim vođstvom prošle sve faze u izradi ukrasnih i upotrebnih predmeta u dekupaž tehnici, a na radionici prirodne kozmetike su se upoznale sa tehnikama pripreme ovih proizvoda u kućnim uslovima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 28°C

Pretežno oblačno

Sreda
Pljusak i grmljavina

Max: 23°C
Min: 20°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana