Besplatne radionice za najmladje na Kalenić pijaci Studio B

BeogradBeograd Pocetna 21. 09. 2019. 16:52:24

JKP Gradske pijace i Nacionalna asocijacija za stare i umetničke zanate i domaću radinost „Naše ruke“, organizovali su prvi put besplatne radionice za najmladje sugradjane na Kalenić pijaci.

 

Deca su imala priliku da se upoznaju i oprobaju u opančarstvu, kaligrafiji, grnčarstvu, izradi mozaika, pecanju ručno izradjenih predmeta.  Cilj manifestacije je očuvanje tradicije i kulturne baštine, kao i podizanje svesti gradjana o potrebi  promocije stvaralačko-kreativnog potencijala Beograda i Srbije  koji utiču na razvoj turizma.

Kalenić pijaca pretvorena je ove subote na nekoliko sati u Zabavište-zanatište gde su se naši najmladji sugradjani susreli, mnogi prvi put, sa starim srpskim zanatima poput grnčarstva, opančarstva, veza, kaligrafije,izrade mozaika. Mališani su se takmičili u pecanju ručno izradjenih predmeta i oprobali se u mnogobrojnim veštinama starih zanata uz pomoć članova udruženja „Naše ruke“.

Iz JKP Gradske pijace kažu da je cilj  interaktivnih radionica da deci približe ove autentične,a skoro zaboravljene zanate .

JKP Gradske pijace već polovinom oktobra ponovo će organizovati radionice starih zanata budući da su zanatlije prepoznale pijace kao spoj tradicije i kulture i kao mesta pogodna za plasman svojih proizvoda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Sumaglica

Trenutna temperatura 5°C

Sumaglica

Subota
Mogući pljuskovi

Max: 12°C
Min: 2°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana