Besplatan internet u pet parkova na Novom Beogradu Tanjug

Objavljeno: 20.04.2016. 15:52 Izmenjeno: 20.04.2016. 16:07

Građani će od danas moći da koriste besplatan internet u pet parkova na Novom Beogradu, koji je obezbedila Internacionalna policijska asocijacija.

Besplatan internet uveden je u parku u bloku 62, skejt parku kod Ušća, parku kod hotela Jugoslavija, na savskom šetalištu u bloku 44.

Cilj projekta je još bolja saradnja policije sa lokalnom zajednicom i podizanje svesti da je policija u službi građana, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je naveo da mu je drago što je uz pomoć Internacionalne policijske asocijacije građanima Novog Beograda poklonjem besplatan internet u pet parkova.

Time se, kaže, poboljšava kvalitet života građana, ali i bezbednost.

„Naš posao je da ove parkove kamerama povežemo sa policijskim stanicama, da imamo bolji nadzor zbog zašite građana i imovine, ali i da pružimo građanima nešto i da im damo novu stvar koji će moći da koriste dok se odmaraju u parku“, rekao je Stefanović.

On je dodao da će građani moći da provere na internetu sve teme u vezi sa borbom protiv nasilja i vršnjačkog nasilja.

„Uz dobre i kvalitetne sadržaje, nadam se da će internet pomoći da ljudi budu sigurniji i da kvalitetno provedu vreme dok koriste odmor u lepim novobeogradskim parkovima“, rekao je Stefanović.

Predsednik Internacionalne policijske asocijacije u Srbiji Nebojša Pantelić rekao je da ta asocijacija okuplja oko 600.000 članova iz 65 zemalja sveta, da su do sad organizovali brojne aktivnosti sa građanima i decom o bezbednosti u saobraćaju, ali i o prevenciji vršnjačkog nasilja.

Na taj način su, kaže, došli na ideju da se omogući besplatan internet u parkovima.

„Naš cilj je da pokažemo dobru saradnju sa lokalnom zajednicom, da podignemo svest da je policija u službi građana, jer je vizija kojoj težimo  da policija bude javnost, a javnost policija, te da najmlađe zaštitimo od te pošasti i da im pokažemo na koji način mogu da se zaštite i sami“, rekao je Pantelić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana