Beogradski vrtići spremni za ponedeljak Beoinfo

Objavljeno: 08.05.2020. 11:30 Izmenjeno: 08.05.2020. 11:30

Beogradski vrtići potpuno spremno dočekuju decu u ponedeljak, kada ponovo u predškolske ustanove kreće oko 13.500 mališana, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

– Sva zaštitna oprema je nabavljena, roditelji su obavešteni o merama koje moraju da poštuju, zaposleni su spremni, hrana je poručena – rekao je Gak nakon sastanka sa direktorima 17 beogradskih predškolskih ustanova uoči ponovnog otvaranja vrtića, koji su zbog epidemije virusa korona bili zatvoreni od 16. marta.

Gak je istakao da je Sekretrijat za obrazovanje i dečju zaštitu nabavio 100 hiljada jednokratnih i 17 hiljada perivih maski za zaposlene, 100 hiljada pari rukavica, 450 dezo barijera, 350 beskontaktnih toplomera, 1,8 tona natrijum hipohlorita za dezinfekciju površina, 1.000 litara alkohola, 600 vizira, po 200 skafandera i mantila za medicinske sestre na preventivi za potrebe soba za izolaciju.

– Imamo dovoljno zaštitne opreme i sredstava da primimo decu i omogućimo im bezbedan boravak u vrtićima koji su dezinfikovani, a sva dvorišta su tretirana protiv krpelja – istakao je Gak.

On je poručio da se u ponedeljak primaju deca sa potvrdom pedijatra da su zdrava, potvrdom roditelja od poslodavca da moraju da se vrate na posao, uz obavezu da roditelji prilikom dolaska u vrtić nose zaštitne maske i rukavice.

– Svi uslovi da i u ovim okolnostima otovorimo vrtiće su ostvareni, uz sve mere opreza i svest da je virus korona i dalje aktivan. Dakle, i dalje je neophodno odgovorno ponašanje svih nas. Očekujem da sve protekne bez problema – zaključio je Gak.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana