Beogradski fakulteti ponovo rade Tanjug

Objavljeno: 18.05.2020. 11:59 Izmenjeno: 18.05.2020. 20:19

Posle dvomesečne pauze, zbog epidemije virusa korona, usled čega je organizovana samo nastava na daljinu, od danas se studenti ponovo vraćaju na fakultete.

 

Prilikom ulaska na Mašinski fakultet u Beogradu, nakon što pređu dezobarijeru kako bi dezinfikovali obuću, studentima se meri temperatura, a u mogućnosti su i da dobiju zaštitnu masku ako su zaboravili da je ponesu.

Mašinski fakultet je od Ministarstva prosvete dobio donaciju u vidu maski, od čega će deo podeliti zaposlenima, a deo će staviti na portirnicu da studenti koji su zaboravili da ponesu masku mogu tu da je uzmu.

Kako je za Tanjug rekao dekan Mašinskog fakulteta Radivoje Mitrović, zgrada tog fakulteta je dezinfikovana u celosti, a svakodnevno se vrši hemijsko čišćenje gelendera, kancelarija gde boravi veći broj ljudi…

Postavljene su dezobarijere, kamere za merenje temperature kao jedna vrsta preventive ako se slučajno uoči da je neko možda nosilac virusa, liftovi nefunkcionišu kako ne bi došlo do okupljanja većeg broja ljudi na malom prostoru, a laboratorijske vežbe na modulima gde su grupe veće biće održavane u više grupa.

Plan je i da se kada krene ispitni rok u junu, nakon obavljenog prvog ispita, u pauzi od sat vremena, sve učinioce u kojima se obavljaju ispiti dezinfikuju i da već sledeći ispit počne u ponovo dezinfikovanoj učionici.

Oni studenti koji ne budu položili sve ispite u junu, imaće odmah još jednu šansu da to učine u julu, a u međuvremenu će biti održan i prijemni ispit za novu generaciju brucoša.

Biće organizovan i septembarski i oktobarski rok, a ako se ukaže potreba, kako navodi Mitrović, može se razgovarati i o „oktobru 2“, kao što je organizovan i prošle godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 23°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana