Beogradske pijace od srede opet rade Tanjug, Studio B

Objavljeno: 20.04.2020. 15:14 Izmenjeno: 20.04.2020. 15:14

Sve beogradske pijace osim onih koje su zatvorenog tipa, Palilulske i Starog Merkatora, biće otvorene od srede, 22. aprila u sedam sati, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

„Vlada Srbije je danas odlučila da je dozvoljeno da rade pijace. Beograd je uvek spreman i potrebna su nam 24 sata da pripremimo pijace za rad tako da će beogradske pijace raditi od srede od 7 do 15 sati svaki dan, izuzev u danima kada je policijski čas“, rekao je Vesić, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Što se tiče pijaca zatvorenog tipa poput Palilulske i Starog Merkatora, one će početi s radom od ponedeljka, 27. aprila, dodao je Vesić.

Naveo je da je donošenje ove mere bilo veoma važno jer smo tako sačuvali posao za hiljade poljoprivrednika na teritoriji Beograda.

„Za razliku od onih koji proizvode industrijske proizvode koji mogu da stoje u magacinu i da čekaju kupca kada su u pitanju poljoprivredni proizvodi to je nemajuće. Zato je bilo važno da pijace počnu da rade, naravno kada su se stekli epidemiološki uslovi“, rekao je Vesić.

Naveo je da su poljoprivrednici dali veliki doprinos zajedničkoj borbi protiv epidemije i dodao da im je Beograd na tome zahvalan.

Zamenik gradonačelnika je, navodi se u saopštenju, rekao da će Grad Beograd propisati mere zaštite na pijacama.

„Na pijacu će moći da uđe tačno određen broj ljudi i prodavci i kupci moraju da imaju zaštitne maske, tezge će biti zaštićene folijom pa neće biti direktnog kontakta prodavca i kupca, sprovodiće se dezinfekcija na početku i na kraju radnog dana“, pojasnio je Vesić i pozvao kupce i prodavce da poštuju te mere zaštite.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 23°C

Pretežno oblačno

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana