„Beogradske elektrane“ i Grad podneli tužbu protiv SBB-a

Objavljeno: 01.08.2019. 13:26 Izmenjeno: 02.08.2019. 14:19

JKP „Beogradske elektrane“ i Grad Beograd podneli tužbu protiv kablovskog operatera SBB. 

„Beogradske elektrane“ i Grad Beograd tužili kablovskog operatera SBB jer je bez pravnog osnova postavljao optičke kablove u toplovodne mreže koje su u javnoj svojini Grada Beograda, a čiji korisnik su „Beogradske elektrane“.

U tužbi se navodi da je SBB bez pravnog osnova postavljao optičke kablove u toplovodne mreže koje su u javnoj svojini Grada Beograda, a čiji korisnik su „Beogradske elektrane“.

Tužbu je Privrednom sudu u Beogradu podneo v.d. direktor „Beogradskih elektrana“ Rade Basta koji je rekao da je odštetni zahtev na oko 1,18 milijardi dinara i da je tužba podneta radi utvrđivanja činjeničkonog stanja.

„Želimo da se utvrdi da li postavljena optička mreža predstavlja dobro od javnog interesa“, rekao je Basta i apelovao da se sve radi po zakonu.

Grad i „Beogradske elektrane“ tužbom traže isplatu 1.177.400.000 dinara na ime sticanja dobiti bez osnova i naknade štete.

Takođe, tužbom se traži i da se utvrdi da li postavljena optička mreža predstavlja dobro od opšteg interesa u javnoj svojini Grada Beograda.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana