Beograđanka će ponovo s pravom nositi ime Palata Beograd Tanjug

Objavljeno: 09.09.2020. 19:11 Izmenjeno: 09.09.2020. 19:11

Direktorka marketinga Marera Properties Marija Drakulić Šebez rekla je  da je Beograđanka podeljena u maloprodajni i kancelarijski prostor i navela da kancelarijski prostor čini zapravo sama kula sa 24 sprata, na ukupno nešto manje od 20.000 metara kvadratnih koje je kupila ta firma

FOTO TANJUG / NIKOLA ANDJIC / an

Beograđanka, koja je  prodata kompaniji Marera Properties, i u budućnosti će imati isti spoljašnji izgled, dok će unutrašnjost doživeti značajnije promene, a u toj firmi navode da će objekat, simbol grada, ponovo s pravom nositi ime Palata Beograd.

„Kako se Marera Properties bavi akvizicijom i razvojem kancelarijskih prostora u Beogradu i strategija nam je takva da akviziramo objekte na najprestižnijim lokacijama, radimo njihovu temeljnu i detaljnu rekonstrukciju i na takav način ih vraćamo nazad na tržište“, kaže Drakulić Šebez.

Navela je da praktično isto planiraju i sa Beograđankom.

Ona je napomenula da je taj objekat pod zaštitom države i da će njegova namena ostati takva kakve je i danas, odnosno da ostaje kancelarijski prostor.

Ideja je, dodaje, da se uradi temeljna i detaljna rekonstrukciju.

Pri tom, kaže, planiraju da zadrže postojeći izgled fasade, da se obavi njeno tehničko uređenje i unapređenje kvaliteta, ali da će i u budućnosti Beograđanka imati isti spoljašnji izgled.

„Unutrašnjost će, pak, doživeti značajnije promene, na isti način na koji smo i sve ranije projekte radili, uključujući možda do sada napoznatiji za nas, projekat obnove bivše Beko hale, odnosno danas Kalemegdan biznis centra“, rekla je Drakulić Šebez.

Navela je da će Marera Properties, prema ugovoru koji je popisala sa Gradom Beogradom, u naredne tri godine uložiti osam miliona evra u kompletan projekat, a da će objekat ponovo s punom zaslugom da nosi ime Palata Beograd.

Taj objekat će, navodi, biti unapređen i modernizovan, a sam izgled i funkcionalnost kancelarija učiniće ga veoma atraktivnim.

„Unutar naše strategije je da uvek projekte koje radimo, rekonstruišemo i razvijamo na način da budu savremeni i da ispunjavaju uvek aktuelne zahteve klijenata, bilo da je reč o kancelarijskom prostoru ili o drugim biznis segment u kojima poslujemo“, kaže Drakulić Šebez.

Marera Properties kupila je danas deo Beograđanke koju je Grad Beograd ponudio na prodaju po početnoj ceni od 16,5 miliona evra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 16°C

Pretežno vedro

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 20°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana