Beograd u avgustu domaćin slavista iz čitavog sveta Tanjug

Objavljeno: 04.07.2018. 07:20 Izmenjeno: 04.07.2018. 09:20

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić i pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović organizovali su prijem u Starom dvoru povodom predstojećeg Međunarodnog kongresa slavista, koji će se održati u Beogradu

foto Beoinfo

Kako je najavljeno na sastanku sa našim uglednim slavistima, kongres je šesnaesti po redu i održaće se od 20. do 27. avgusta.

Gradonačelnik Zoran Radojičić izrazio je veliko zadovoljstvo što je Beogradu ukazana čast da ugosti slaviste iz čitavog sveta. On je naglasio značaj veza između slovenskih naroda, očuvanja tradicije i saradnje slavista u naučnim istraživanjima, što je veoma važno za buduće naraštaje. Gradonačelnik je istakao da je ulaganje u nauku i mlade ljude pravi resurs društva i put kojim naša država treba i ubuduće da ide.

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović naglasio je da Grad Beograd podržava ovu međunarodnu organizaciju sa ciljem jačanja ugleda našeg grada, kao i razvijanja međunarodnih, naučnih i kulturnih veza sa zemljama Evrope i sveta.

Predstavnici Filološkog fakulteta, Međunarodnog komiteta slavista i Slavističkog društva Srbije zahvalili su Gradu Beogradu na pokroviteljstvu i predstavnicima Grada na poklon darivali značajna dela vezana za slavistiku. Veliku zahvalnost izrazili su Andreji Mladenoviću na kontinuiranoj podršci svih ovih godina. Naši slavisti izrazili su uverenje da će Beograd moći da se podiči dobrom organizacijom predstojećeg kongresa.

Visoki pokrovitelj kongresa je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a Beograd će u avgustu biti domaćin oko 1.200 učesnika iz 43 zemlje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 18°C

Pretežno vedro

Subota
Pretežno sunčano

Max: 25°C
Min: 10°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana