Beograd spremno dočekuje zimsku sezonu Tanjug

Objavljeno: 31.10.2016. 16:28 Izmenjeno: 31.10.2016. 16:31

Beograd u potpunosti spreman za predstojeću zimu, poručio zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović. On kaže da su pripremljene dovoljne količine soli, kao i više od 100 kamiona zimske službe koji će raditi u toku sezone.

 

Mladenović je novinarima, nakon sednice gradskog Štaba za vanredne situacije, najavio i da će se tokom predstojeće zime čistiti i jedan broj novih ulica.

Prema njegovim rečima, priprema se i nova baza zimske službe, ispod „Gazele“, na novobeogradskoj strani, što će, kako je rekao, doprineti lakšem pristupu tom delu grada i bržem čišćenju većeg broja saobraćajnica za vreme padavina.

Kako je dodao, izdata je naredba od strane gradonačelnika Sniše Malog, kao komandanta Štaba, svim instituciama i opštinama sa konkretnim zaključcima i ciljevima koje moraju da ispune kako bi se pripremili za zimu.

„Očekujemo i uključivanje opština, njima je u toj naredbi dat određeni broj zadataka koje treba da ispune i da se pripreme“, rekao je Mladenović.

On je precizirao da će biti podeljeno više od 600 tona soli mesnim zajednicama i ulazima, koji će se pakovati u džakove od pet kilograma, što će olakšti distribuciju i korišćenje.

„To je dugačiji pristp u odnosu na prethodne godine, u skladu sa zahtevima građana“, podvukao je Mladenović.

On je apelovao na građane da poštuju sve zahteve i obaveštenja koji će stizati od „Beokom servisa“ i nadležnih instituija, kako bi svi zajedno doprineli da predstojeća zima prođe bez većih komplikacija i problema.

„Stručno-operativni tim koji se bavi zimskom službom i ušlovima vezanim za nepogode usvojiće plan koji se odnosi na pripreme javnih gradskih preduzeća da budu sorman da odgovore kada nastupe padavine“, rekao je Mladenović.

Zimska sezona počinje 15. novembra i traje do 31. marta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slab sneg

Trenutna temperatura 0°C

Slab sneg

Nedelja
Moguć sneg

Max: 2°C
Min: 0°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana