Beograd spreman za još jedan sportski spektakl Beoinfo

Objavljeno: 04.06.2018. 14:37 Izmenjeno: 04.06.2018. 14:37

Beograd će od 8. do 10. juna biti domaćin Evropskog prvenstva u kajaku i kanuu, povodom čega je u Starom dvoru održana konferencija za novinare na kojoj se prisutnima obratio zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović.

foto Beoinfo

On je istakao da je Beograd u potpunosti spreman za organizaciju još jednog velikog takmičenja i poručio da se očekuje više od 1.000 takmičara iz preko 40 evropskih zemalja.

Mladenović je izrazio zadovoljstvo što ima priliku da najavi još jedan značajan sportski događaj i dodao da je sav posao oko organizacije završen na vreme.

– Pripreme teku po planu, a gradska preduzeća i sekretarijati stavljeni su u funkciju takmičenja. Nadamo se da će nas vreme poslužiti jer je u pitanju veoma važan sportski događaj koji se održava na stazi na Adi Ciganliji. Uveren sam da će takmičenje biti održano na najvišem nivou, baš kao što je slučaj bio i sa ostalim sportskim događajima koji su održavani u našem gradu – rekao je Mladenović.

Prema njegovim rečima, svi takmičari su po pravilu izuzetno zadovoljni uslovima koje imaju u Beogradu, što je i najvažnije.

– Očekuje se preko 1.000 takmičara iz više od 40 evropskih zemalja, što dovoljno govori o veličini i značaju prvenstva. Pozivam sve Beograđane, ali i goste našeg grada, da od 8. do 10. juna dođu na Adu Ciganliju i pruže podršku našim i svim ostalim takmičarima. Grad Beograd je spreman za organizaciju bilo kojeg velikog takmičenja i nastavićemo punu saradnju sa Ministarstvom omladine i sporta i sportskim savezima kako bismo i u budućnosti dobijali organizacije važnih i velikih takmičenja – dodao je zamenik gradonačelnika.

On je dodao da je organizacija velikih takmičenja važna za razvoj našeg sporta, ali i značajna promocija Beograda.

– Slike koje odlaze iz Beograda putem medija u vreme održavanja velikih sportskih takmičenja predstavljaju kvalitetniju reklamu za naš grad od bilo koje marketinške usluge koja je plaćena novcem. Finansijski aspekt je za grad takođe veoma važan, jer 1.000 takmičara, uz trenere i ostale članove timova, borave u Beogradu šest do sedam dana, što je naravno dobro za razvoj turizma i privrede u našem gradu – zaključio je Mladenović.

Državni sekretar u Ministarstvu sporta i omladine Predrag Peruničić je apostrofirao odličnu saradnju ovog ministartstva sa Gradom Beogradom i Kajakaškim savezom Srbije.

– Vlada Republike Srbije podržava održavanje što većeg broja takmičenja u našoj zemlji i Beogradu. Evropsko prvenstvo u kajaku je prolazna stanica na putu za Tokio, odnosno Olimpijske igre koje će za dve godine biti održane u prestonici Japana. Na prošlim Olimpijskim igrama kajakaši su osvojili jednu medalju i siguran sam da će se u Tokiju taj saldo umnogome popraviti – rekao je Peruničić.

Predsednik Kajakaškog saveza Srbije Mirko Nišović istakao je da su Svetska i Evropska kajakaška federacija više puta naglasile da je Srbija bila besprekoran domaćin na takmičenjima koje je organizovala.

Konferenciji su prisustvovali i selektor reprezentacije Bora Sibinkić, kao i reprezentativci Marija Dostanić i Marko Novaković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Oblačno

Trenutna temperatura 15°C

Oblačno

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 17°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana