Beograd sportska prestonica, konačni cilj EP u fudbalu Beoinfo, Tanjug

Objavljeno: 26.10.2016. 15:15 Izmenjeno: 26.10.2016. 15:15

Gradski menadžer Goran Vesić rekao da je Beograd dobijanjem organizacije Fajnal fora košarkaške Evrolige 2018. potvrdio status sportske prestonice ovog dela Evrope i istakao da je konačni cilj dobijanje organizacije bar jedne grupe Evropskog prvenstva u fudbalu.

– Sasvim sigurno ćemo organizovati najbolji F4 u istoriji, Srbija i Beograd su poznati kao dobri domaćini, četiri godine smo se borili za F4 i sada preostaje da na njemu pokažemo da će biti kako smo obećavali. Ovo je važan događaj, ne samo za košarku nego i za sport uopšte jer svako veliko takmičenje mlade ljude usmerava ka sportu – rekao je Vesić Tanjugu.

On je podsetio da Beograd svake godine organizuje bar po jedno veliko takmičenje.

– Ove godine imali smo futsal i vaterpolo, sledeće je dvoransko prvenstvo u atletici. Sa druge strane ovo je najbolja moguća promocija Beograda i to je nešto što ne može da se plati nikakvim reklamama i spotovima. Pored toga, to je promocija turizma, veliki broj navijača će doći ovde na četiri dana, trošiće 300 evra dnevno. I na kraju, što je najvažnije, svako veliko takmičenje pobošljava našu infastrukturu jer to mesto mora dodatno da se uredi, ovaj put „Kombank arena”, kao što će „Pionir” biti uređen za kandidaturu za SP 2023. – rekao je gradski menadžer.

Vesić je dodao da Beograd i Vlada Srbije ohrabruju saveze da se kandiduju i istakao da se pomera lestvica, gde bi na kraju Beograd mogao da bude i domaćin neke grupe Evropskog prvenstva u fudbalu.

– Nadam se da će to tako biti, ohrabrujemo savez, FSS ima našu podršku, znajući da imaju iza sebe i Grad Beograd i Vladu Srbije, nadam se da će biti hrabriji da se organizuju za domaćinstvo velikih takmičenja – zaključio je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 26°C

Pretežno vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 30°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana