Beograd raspisao javni poziv za finansiranje vantelesne oplodnje za parove sa sekundarnim sterilitetom Beoinfo

Objavljeno: 02.09.2021. 19:51 Izmenjeno: 02.09.2021. 19:51

Grad Beograd raspisao javni poziv za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na finansiranje troškova postupka biomedicinski potpomognutog oplođenja (BMPO) za parove sa jednim detetom.

– Grad Beograd je u 2021. godini za ove svrhe opredelio 30 miliona dinara. To znači da će 100 parova sa sekundarnim sterilitetom, koji već imaju jedno dete, a proteklo je najmanje četiri godine od ustanovljenog problema sa začećem, dobiti finansijsku pomoć Grada za postupak vantelesne oplodnje – rekao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.

Gradonačelnik je istakao da će se postupci BMPO za parove koji su ostvarili pravo na finansiranje obaviti u zdravstvenim ustanovama iz Plana mreže zdravstvenih ustanova sa sedištem na teritoriji grada Beograda, koje imaju dozvolu Ministarstva zdravlja za obavljanje postupka BMPO.

– Cilj nam je da pomognemo parovima koji žele da prošire svoju porodicu a imaju problem sa začećem. Podrška porodici je jedan od strateških prioriteta Grada i siguran sam da ćemo i na ovaj način bar jednim delom uspeti u tome – istakao je gradonačelnik.

Parovi koji se prijavljuju na ovaj poziv moraće, osim već pomenutih, da ispune i uslov da majka u godini u kojoj podnosi prijavu ne sme biti starija od 42 godine.

Parovi koji ispunjavaju uslove, prijave mogu podneti neposredno ili putem pošte na adresu: Grad Beograd – Gradska uprava Grada Beograda – Sekretarijat za zdravstvo, Kraljice Marije 1, pisarnica III sprat, zaključno sa 17. septembrom 2021. godine, u toku radnog vremena pisarnice od 7.30 do 15.30 časova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Grmljavina sa kišom

Trenutna temperatura 22°C

Grmljavina sa kišom

Sreda
Pljusak i grmljavina

Max: 27°C
Min: 20°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana