Beograd proglašen za šampiona sportskog turizma

Objavljeno: 22.04.2016. 15:55 Izmenjeno: 22.04.2016. 15:55

Beograd je dobitnik priznanja „Zlatno turističko srce“, kao šampion sportskog turizma Mediterana i jugoistočne Evrope 2015, prema odluci stručnog žirija Međunarodnog turističkog saveza, Međunarodnog centra za razvoj turizma i ugostiteljstva, Sacen internešenel.

Kako je saopšteno iz Sacen internešenela, u sklopu turističke akcije „Birajmo najuspešnije u turizmu Mediterana i jugoistočne Evrope 2015“, za najbolju turističku destinaciju proglašena je Italija, dok je titulu šampiona letnjeg turizma ponela Španija.

Francuska je proglašena za šampiona zimskog turizma, a najbolje turističko mesto Mediterana i jugoistočne Evrope je, prema odluci međunarodnog žirija, Venecija.

Šampion zdrastvenog turizma je Mađarska, Višegrad je šampion kulturnog turizma, a Ljubljana kontinetalnog turizma.

Najbolji hotelijerski fakultet na Mediteranu i u jugoistočnoj Evropi ima Opatija, „Ćatovića mlini“ Morinj, „Boka Kotorska“ je najbolji restoran, a hotel Izvor iz Aranđelovca je poneo titulu najboljeg hotela Mediterana i jugoistočne Evrope.

Banja Luci je pripala „Zlatna čaša gostoljublja“, navodi se u saopštenju Sacen internešenela.

Priznanje „Zlatno turističko pero – turistički reporter Radovan Brankov“, pripalo je Perici Đakoviću iz Herceg Novog..

Monera Export iz novog sada proglašena je za najboljeg partnera u turizmu jugoistočne Evrope, a Solaris Resort iz Vrnjačke Banje za najbolji apartmanski centar u regionu.

Međunarodna turistička patrola Sacen internešenela je, osim Srbije, obišla brojne druge zemlje uključujući Francusku, Španiju, Italiju, Austriju, Mađarsku,Tursku, Rumuniju, Bugarsku, Sloveniju, Hrvatsku, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Tunis, Maltu, Kipar i Grčku, nakon čega je stručni žiri izabrao najbolje, istakao je Dragan Gligorijević, predsednik žirija i Sacen internešenela.

Svečana dodela priznanja biće održana 7. maja u Skadarliji, u Beogradu, navodi se u saopšteju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 15°C

Pretežno oblačno

Utorak
Promenljivo oblačno

Max: 21°C
Min: 11°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana