Beograd pomaže izgradnju stanova za žitelje „Samačkog bloka“ Tanjug

Objavljeno: 14.02.2020. 13:56 Izmenjeno: 14.02.2020. 13:56

Grad Beograd uplatio je DP „Urbanizam“ Kosovska Mitrovica sredstva za igradnju stanova za žitelje zgrade „Samački blok“ koji su izgoreli u požaru, a kojima Opština plaća stanarinu.

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić rekao je tokom posete tom preduzeću da je DP „Urbanizam“ još jedna državna institucija koja pokazuje čvrstinu i postojanost Srbije na Kosovu.

„Grad Beograd i zamenik gradonačelnika Goran Vesić i ovog puta izašli su u susret i prepoznali probleme srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i odobrili pozajmicu od 42.000.000 dinara za izgradnju zgrade koja će rešiti stambeno pitanje ljudi iz “Samačkog bloka““, rekao je Spirić.

Dodao je da je potrebno odrediti prostor na kome će se graditi stanovi i pojasnio da je to Trepčina zgrada i da je neophodna saradnja sa njima.

Zahvalo se direktoru i zaposlenima u DP „Urbanizam“ na saradnji i projektima koje su izradili, a čija će se realizacija završiti u najkraćem roku.

„Ovo je još jedan u nizu projekata sveobuhvatnog paketa mera pomoći građanima KiM, a na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića“, podsetio je Spirić.

Direktor DP „Urbanizam“ Miodrag Rakićević zahvalio je predsedniku Spiriću na poseti i naglasio da saradnja traje dugi niz godina i da će biti nastavljena.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Delimično oblačno

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 12°C
Min: 5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana