Beograd – nova atraktivna destinacija

Objavljeno: 23.02.2016. 11:38 Izmenjeno: 23.02.2016. 11:38

Međunarodni sajam turizma pod sloganom „Gde još niste bili“ privukao je za četiri dana oko 71.500 posetilaca, što je nekoliko hiljada više nego prošle godine, izjavio gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Mali je Tanjugu rekao da je Beograd generisao više od 15.000 noćenja, što, kako ocenjuje, govori u prilog tome da srpska prestonica postaje sve atraktivnija turistička destinacija.

„Turisti dobro znaju i da je Beograd bezbedan grad i zato se sve cešće odlučuju da ga posete. Za mnoge turiste Beograd postaje nova atraktivna destinacija“, ocenjuje Mali.

Gradonačelnik dodaje da je na sajmu dogovoren sastanak Grada Beograda sa predstavnicima sajta „Booking“, kako bi se rešio problem nelegalnog smeštaja u gradu.

„Ta saradnja je veoma važna, kako bi se pratile ponude hotela, kategorizovanog i nekategorizovanog privatnog smeštaja na sajtu. Na taj nacicn ćemo pokušati da smanjimo crno tržište u gradu i da očuvamo standard smeštajne ponude“, ističe Mali.

Na Sajmu turizma vladalo je veliko interesovanje za sportske manifestacije koje će se ove godine dešavati u Beogradu, a naročito za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u košarci. „Beograd je vec pozicioniran kao sportska prestonica ovog dela Evrope“, navodi Mali.

Gradonačelnik podseća i da će sledeće godine prvi put na Sajmu turizma učestovati i Rusija što će, navodi, biti odlična prilika da Beograd i Srbija privuku ruske turiste.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana